İşte beklenen yurt fiyatları

İşte beklenen yurt fiyatları

Efeler'de yurt işletmeciliği yapan Fatih Ertan, 2021-2022 eğitim-öğretim yılı içerisinde Aydın'da uygulanması beklenen yurt ücretlerinin 10 bin ile 22 bin lira arasında değişeceğini söyledi.

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyaya yayılan COVID-19 virüsü, Türkiye'de de ilk olarak 10 Mart 2020 tarihinde görüldü. İlk vakanın görülmesinin ardından hayata geçirilen kısıtlama ve önlemler kapsamında ülke genelinde bulunan üniversiteler uzaktan eğitim sistemine geçti. Salgın, ekonomiyi de derinden etkiledi.

Pandemiyle mücadelede 1. yılını dolduran Türkiye'de 2021-2022 eğitim-öğretim yılında üniversitelerin tekrar yüz yüze eğitime başlayacağını umut eden öğrenciler, şimdiden yurt ve apart arayışına başladı. Yurt ücretlerinin yeni dönemde ne kadar olacağı ise merak konusu oldu.

Tercihlerini Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'nden yana kullanacak öğrencilerin merakla beklediği sorunun cevabı Efeler'de yurt işletmeciliği yapan Fatih Ertan'dan geldi. Ertan,"En azından yüzde 25 ile yüzde 35 arasında artış yapılması düşünülüyor. Gıda maliyetleri ve faturaların yanı sıra tüm giderlerimiz arttı ve gelecekte ne olacağı da belli değil. Bu fiyat farklarının yeterli olmaması da gündemimizde" dedi.

10 BİNDEN BAŞLAYACAK 22 BİN LİRAYA KADAR ÇIKACAK

Pandemi süreci öncesinde yurt fiyatlarının 8 bin ile 14 bin arasında değiştiğini söyleyen Ertan, yeni dönemde bu fiyatların 10 bin ile 22 bin bandına çıkacağını düşündüklerini söyledi. "Pandemiden önce peyniri 234 liraya almıştım, şu an aynı peynir 500 lira. Korkunç bir fiyat farkı var" sözleriyle maliyetlerinin arttığını belirten Ertan, "Yalnızca Türkiye değil Dünya'da ki ekonomik koşullara göre artış yapmamak mümkün değil. 2 yıl önce bıraktığımız tüm giderlerimizin fiyatlarını araştırdık ve her şeyin yüzde 100-150 bandında arttığını gördük. Tabii ki her şeyde orantılı bir şekilde, enflasyona göre, Türkiye'de ki gelir şartlarına göre artacak. Artış olmaması mümkün değil." diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler