İşte boşanmaların nedeni

İşte boşanmaların nedeni

Boşanmak da en az evlenmek kadar doğal bir süreçtir. Peki, çiftleri boşanma kararı almaya iten sebepler neler? Biz de AJANS AYDIN gazetesi olarak Aydınlı vatandaşlara sorduk.

Hiçbir çift boşanmak için evlenmez. Ancak bazen işler istediğimiz gibi gitmeyebilir. Boşanmak da en az evlenmek kadar doğal bir süreçtir. Peki, çiftleri boşanma kararı almaya iten sebepler neler? Biz de AJANS AYDIN gazetesi olarak Aydınlı vatandaşlara bu soruyu sorduk.

 

“GENEL OLARAK MADDİ SIKINTI”

 

Boşanmalarının temel sebebinin maddi sıkıntı olduğuna dikkat çeken Aydınlı vatandaşlardan Suat Hayri, “Hayat gittikçe zorlaşıyor. İnsanlar artık geçinemedikleri için ne yapacaklarını şaşırıyorlar. En ufak sorunlar bile büyütülüyor. Zaten genel olarak maddi sıkıntı çekenler boşanma yoluna gidiyor. Bence çiftlerin maddi manevi birbirlerine destek olması lazım. Olaylara karşı sabırlı davranmaları lazım” dedi.

 

"KADINLAR KISKANÇ DAVRANIYOR"

 

Boşanma aşamasına gelen çiftlerin pahalı hayat şartlarının yanı sıra kıskançlık meseleleri yüzünden de olduğunu belirten vatandaşlardan Zafer Yüksel, “Günümüz kadınları dışarı çıktığı zaman karanlarının giyimine kuşamına takılır. Onda var da ben de biye yok der. Tabi erkek bu istekleri karşılayamayınca sorunlar baş gösteriyor. Bu durumda erkeklerin bir çoğu çareyi intihar etmekte buluyor. Çünkü eşinden ayrılınca büyük bir boşluğa düşüyor. İnşallah zamanla her şey yoluna girer” diye konuştu.

 

"İŞ HAYATI OLASILIĞI YÜKSELTİYOR"

 

Kadınların iş hayatına atıldıktan sonra değişim gösterdiğine vurgu yapan vatandaşlardan Tayfun Çevik, “Tabi herkes ekonomi sıkıntıyı ön plana sürüyor. Ancak şu bir gerçek ki kadınlar iş hayatına atıldıktan sonra boşanma olasılığı daha da yükseliyor. Çünkü kadın ekonomik özgürlüğü eline alınca erkeğe karşı bakış açısını değiştiriyor. Artık kimseye muhtaç olmadığını düşünüyor” ifadelerini kullandı.

 

HABER: (AYDAN KAYHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler