İşte Efeler Belediyesi'nin borcu

İşte Efeler Belediyesi'nin borcu

Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, ilk Meclis toplantısında Efeler Belediyesi'nin 458 milyon 540 bin lira borcu olduğunu açıkladı.

Başkan Yetişkin, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

"31.03.2024 tarihi itibariyle Efeler Belediyesinin Firmalara, Efebel A.Ş’ye, kısa dönem banka kredilerine, banka kredilerinin faiz ödemelerine, uzun dönem banka kredilerine, kültür varlıkları fon ödemelerine, vadesi geçmiş vergi ödemelerine Efebel prim ödemeleri, SGK prim ödemelerine, Efebel yapılandırılan SGK prim ödemelerine, Efebel anonim şirketi firma borçluları olarak ve Zeybek A.Ş borç döküm olarak ,31.03.2024 tarihi itibariyle 458 Milyon 540 bin TL. Vadesi geçmiş borcumuz var arkadaşlar.

Şimdi elbette ki bunlar incelenecek bakacağız hep beraber. Kafanızda merak ettiğiniz hususlar var. Bunlarla ilgili incelemeyi zaten başlattık. Bunları zaman içerisinde kamuoyuyla paylaşacağız. Anlatacağız. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki çok ama çok şeffaf bir yönetim sergileyeceğiz hep beraber bunun tek tek açıklamasını yapacağız. Bir şey daha söylemek istiyorum ve çok önem arz ettiğini düşünüyorum. Sizlerin de üstünüze boynunuza borç olduğunu düşünüyorum.

Efeler Belediyesi’nin ve Efeler A.Ş ve diğer Efebel A.Ş’de bin 420 bir işçisi var. Belediyede çalışan kadrolu personel sayısı 435, Efebel A.Ş’de iştirakte çalışan personel sayısı 150, Zeybek A.Ş’de çalışan personel sayısı 65, toplamda 2 bin 70 personelini bulunmaktadır.
En son 31 Mart'tan önceki süreçte toplu iş sözleşmesi imzalandı. Biz şu anda sendikalarda görüşmeye devam ediyoruz. Onun bilgisini vermek istiyorum. Elbette ki işçilerimizi sonuna kadar haklarını ödeyeceğiz, sonuna kadar havluların terlerini kurumadan ödeyeceğiz. Ama bu tabloyu da ortaya koymak zorundayım.

Toplu iş sözleşmesinden önce işçilerimiz 17 bin 125 lira taban ücretler veriliyordu. Bunların içerisinde hiçbir ekstra bir maliyeti yok. Toplu iş sözleşmesi sonrasında 26 bin 500 lira taban ücretten ücretlendiriliyor. Toplu iş sözleşme öncesi ödenen toplam 54 milyon 340 TL. Efeler Belediyesi'nin ödediği bir maaş toplamı var. Toplu iş sözleşmesinden sonra yani hakem kararı beklenmeden imzalanan sözleşme sonrasında borç 77 milyon, yani her ay ödenmesi gereken işçi ücret olarak söylüyorum sadece. 77 milyon 420 bin lira. Yani yaklaşık olarak 23 milyon 100 binin lira gibi bir rakam toplu iş sözleşmesinden sonra Efeler Belediyesi'nin maalesef ki mali tablosunu ortaya çıkarıyor. Ben bu bilgileri vermek isterim sizlere.

Hep beraber ben bu işin altından kalkacağımıza sonuna kadar inanıyorum. Maliyet tabloyu kısmen de olsa çizdik. Tekrar devam ediyor çalışmalarımız. Bu mali tablo 31 Mart tarihi itibariyle çıkartıldı. Ondan sonraki gelen bir fatura meclis üyesi arkadaşlar istenirse sizlerle de paylaşacağım hepsini tek tek. Bundan sonra faturalarda bilgilendirme yapacağım. Ama durum bu ilginizi sunmak istedim."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler