İŞTE KAPATILAN İŞLETMELER

İŞTE KAPATILAN İŞLETMELER

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası yapılan açıklama ile yeni koronavirüs önlemleri dün açıklanmıştı. İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile yasakların ayrıntıları belli oldu.

Sonbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte ülke genelinde tekrar yükselişe geçen koronavirüs vaka ve kaynaklı ölümleri sebebiyle yeni tedbirler alınmaya devam ediyor. Dün akşam saatlerinde Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nda alınan yeni tedbir kararları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı.

Yeni tip koronavirüs önlemleri kapsamında kararlaştırılan yeni kısıtlama ve tedbir kararlarının ayrıntıları, İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan 'Yeni Kısıtlama ve Tedbirler' başlıklı genelge ile duyuruldu. Genelgeye göre kapatılan işletmeler ise; yüzme havuzu, hamam, sauna, masaj salonu, lunaparklar,  anasınıfı ve anaokulları olarak açıklandı.

Bahsi geçen kapatılan işletmeler haricinde ise kısıtlama getirilen işletmeler ve kısıtlama tipleri ise;

  • Lokanta ve restoran tarzı işyerleri, sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu Cumartesi ve Pazar günleri 10.00-­20.00 saatleri arasında sadece paket servis şeklinde hizmet sunmak üzere açık olabilecektir.
  • Cumartesi ve Pazar günleri ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri açık olacaktır.
  • Kısıtlamanın olduğu Cumartesi ve Pazar günleri market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-­17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek,  Aynı saatler arasında bahsi geçen işletmeler ve online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabileceklerdir.



6-001.jpg7-001.jpg8-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler