İSTİKLAL MARŞI'NIN KISIK SESLE OKUNMASI TARTIŞMALARI BÜYÜYOR

İSTİKLAL MARŞI'NIN KISIK SESLE OKUNMASI TARTIŞMALARI BÜYÜYOR

Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlerine ‘İstiklal Marşı’nın kısık sesle ve banttan okutulması’ talimatı verildiği yönünde çıkan iddialara Okumuş'tan yanıt geldi.

Andımız'ın okullarda okutulmasının yasaklanması ve rozetlerden Atatürk kabartmalarının kaldırılması yönünde çıkan kararın ardından ülke genelinde tepkiler çığ gibi büyümüştü.

Aydın'da yayınlanan bir yerel gazete tarafından ortaya atılan, Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş'un kentin 17 ilçesindeki Milli Eğitim Müdürleri'ne gönderdiği mesaj ile İstiklal Marşı'nın banttan okunması ve öğrencilerin kısık sesle eşlik etmesi yönünde talimat verdiği yönünde ki iddialara Okumuş'tan yanıt geldi.

"TALİMAT VERMEMİZ SÖZ KONUSU DEĞİL"

Konu hakkında Ajans Aydın muhabirine açıklama yapan Okumuş, sadece bir tavsiyede bulunduklarını, talimat vermelerinin söz konusu olmadığını dile getirdi. Okumuş, konu hakkında Aydın İl Sağlık Müdürü Osman Açıkgöz ile konuştuğunu da ifade ederek "Bu bilimsel bir şeydir. Sağlık müdürü ile de biraz önce görüştüm, bunu interneti açıp bakarak herkes okuyabilir. Bu tür şeyler emir talimat değil. "Arkadaşlar bakın böyle böyle bir durum var" dedik, buna göre çocuklarımızı koruma adına, öğretmen arkadaşlarımızı koruma adına böyle bir tavsiye niteliğinde söyledik. Onun dışında yasaklama gibi bir durum yok. Mümkünse kısık sesle çocuklar söylesin. Yasaklama, iptal etme, bunu ortadan kaldırma gibi bir niyetimiz yok. Böyle bir düşüncemiz asla olamaz bizim, İstiklal Marşımız hakkında asla olumsuz bir şey düşünemeyiz." dedi.

Tavsiyenin koronavirüs nedeniyle verildiğini söyleyen Okumuş, "İçinden geçtiğimiz bu süreçte çocuklarımızı koruma adına böyle bir tavsiye verildi, arkadaşlarımıza değerlendirin dendi. Bu bir şey değil.

Biz sadece tavsiye verdik, bu konuda uygulanabilir dedik. Yani bir yasaklama, kesin talimat veya emir değil. Yani yazılı bir şey olmadan, İl Hıfsızsıhha Kurulu kararı olmadan benim böyle bir talimat vermem zaten mümkün değil, olmaz. Öyle bir şey yapamam. 

Çocukları koruma adına bir tavsiye olarak söylenmiş bir şey." ifadelerini kullandı.

Öte yandan mesajların ortaya çıkmasının ardından Türk Eğitim Sen tarafından üyelere gönderilen mesaj ile “İstiklal Marşımızın 100. Yılında corana tedbirleri gerekçesiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğünce ilçe ve okul müdürlüklerine İstiklal Marşımızın kısık sesle söylenmesine yönelik mesaj gönderilmiş olup böyle bir karar ancak İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereği  uygulanabilir. Maske Mesafe açık alan kuralına uygun olarak  yarın sabah tüm okullarımızda İstiklal Marşımızı sesle söylemeye devam ediyoruz” çağrısı yapıldı.

10160750-dsc00322.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler