İYİ Parti Nazilli'de iç savaş

İYİ Parti Nazilli'de iç savaş

İYİ Parti İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu'nda bulunan 4 asil ve 9 yedek üye, gerçekleştirilen bastın toplantısı ile görevlerinden istifa ettiklerini açıkladı.

Alınan bilgiye göre, partinin İlçe Yönetim Kurulu'nda bulunan 4 asil ve 9 yedek üye, İlçe Başkanı Cihat Öztürk'ün ayrıştırıcı bir tutum sergilediğini iddia ederek görevlerinden istifa etti. Düzenlenen basın toplantısında konu hakkında açıklama yapan Mehmet Gürkan Tığoğlu, "İyiliğin ve sevginin dilini, gücünü kullanarak çoğalmayı beklerken üzülerek İlçe Başkanımız Cihat Öztürk’ün ayrıştırıcı, uzaklaştırıcı, ötekileştirişi ve 'benim partim' anlayışına paralel davranışlarına maruz kaldığını gördük, yaşadık, şahit olduk, duyduk. Yerelde iktidar olan partimizin üye kayıtlarının kat be kat artması gerekirken, uygulanan yanlış politikalar yüzünden üyelerin istifalarına maruz kalmış ve bu vahim manzara karşısında sessiz kalınmış, bir çözüm yoluna gidilmemiş, istifaların sebepleri iyice araştırılmamış, performans değerlemesi yapılmamış, toplantılarda bunlar bahsedilmeye dahi gerek görülmemiştir. Aşağıda imzası bulunan 2020-Şubat ayında yapılan seçimle Nazilli İyi Parti İlçe Yönetimine seçilmiş yöneticiler olarak ilçe yönetiminden üzülerek istifa etmek durumunda kalmış bulunmaktayız" dedi.

"ŞEREFLE ALDIĞIM GÖREVİ ŞEREFLE BIRAKANA KADAR KİMSE BENİ GÖREVİMDEN ALIKOYAMAZ"

Haberin ardından bir açıklamada Başkan Öztürk'ten geldi. Öztürk, "Birçok mücadeleyi birlikte göğüsledik. Belediye başkanımızın seçim ve seçim sonrasında bizimle kıyasıya mücadele eden unsurlarla keskin yarışında yanında olmaya çalıştım. Bundan sonra kazanacağı zaferlerde de yanında olacağız. Kendisinin desteğinden çok gururlandık. İYİ Parti’nin gerek genelde gerekse Nazilli’deki yürüyüşüne kimse engel olamayacaktır. Bazen bir maç oynanırken bazı oyuncular sakatlanabilir. Oyuncu değiştirme hakkınız dolmuştur. Yeni oyuncuları devreye sokamazsınız. Böyle bir durumda diğer oyunculara düşen vazife iki kişilik oynamaktır. Bu eksikliği tamamlamak ve yönetimsel fonksiyonda eksikliğe düşmemek için tüm arkadaşlarımızın iki kişilik oynamasını istiyorum. 

Bugün partiyi dolduran arkadaşlarımda bu motivasyonu görüyorum. Bu doğal bir sonuç ve içgüdü. Belli şeyler yaşanıyor ve üzülüyorlar. Bir arkadaşım, ötekileştirici tavır takınsın desin ben görevi bırakmaya hazırım. Yönetici olmanın belli yöntemleri vardır. İstişare edilir ve kararlar alınır. Bunun da uygulanması gerekir. Bu arkadaşlarımızla omuz omuza bir seçim ve iktidar mücadelemizde yan yana olacağımızı iddia ediyorum. İlçe başkanı olduğum müddetçe partimin gücünü azaltacağım, her türlü davranıştan kaçınmak zorundayım. Burası benim babamın çiftliği değil. Herkesi memnun etme takdirinin olmadığı bir makam burası. Bu yolculukta hep beraber yürümek zorundayız. Bu mevzular bize geldiğinde bazı arkadaşları aradım. Böyle bir şeye katılır mısınız diye. Kesinlikle böyle bir şey söz konusu değil diyen arkadaşımızın böyle bir karar aldığını öğrendim. İstifa edenlerin büyük bölümüyle yakın dostluklarım var. Onlar da intihar etmeyeceklerdi. Aradığımda oturaklı bir cevap veremediler. İnsan karmaşık bir mekanizma. İçlerinde ne fırtınaların koptuğunu ön görmek mümkün değil. Başka istifa beklemiyorum. Bu saatten sonra görev süremin sonuna kadar partimi en iyi şekilde temsil etmek onur meselesidir. Birileri istedi diye görevimi bırakmam. Birileri şu dersi almamış; Şerefle aldığım görevi şerefle bırakana kadar kimse beni görevimden alıkoyamaz." diye konuştu.


whatsapp-image-2021-06-08-at-16-33-01.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler