İYİ Partili Alak’tan TRT’ye sert tepki

İYİ Partili Alak’tan TRT’ye sert tepki

İYİ Parti İncirliova İlçe Başkanı Ahmet Alak, TRT’de yayınlanan haberde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı yerine 19 Mayıs Cumhuriyet Bayramı yazılmasına tepki gösterdi.

Dün yurt genelinde kutlanan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT), skandal bir görsel yayınladı. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı yerine 19 Mayıs Cumhuriyet Bayramı yazılan görsel sosyal medyada büyük bir tepkiye yol açtı. İYİ Parti İncirliova İlçe Başkanı Ahmet Alak da tepki gösteren isimlerden biri oldu.

 

“TRT saygısızlık yapmıştır”

 

Söz konusu yanlışı kınayan Alak, “Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT), yayınlanan haber bültenlerinde 19 Mayıs için üç defa "Cumhuriyet Bayramı" ifadesini kullandı. Bu zihniyeti kınıyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saymayan TRT yöneticileri istemiyoruz. TRT gibi bir köklü Devlet Televizyonu yöneticileri bu saygısız zihniyet anlayışı ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Milli Mücadele Ruhunu tüm Türkiye'ye yayan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK 'e saygısızlık yapmışlardır. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda TRT Haber ekranlarında üç kez aynı skandal göz göre göre yaşanmıştır” dedi.

 

“Kirli emellerinize son verin”

 

Açıklamalarına devam eden Alak, Giresun Belediyesi’nin paylaşımına da tepki gösterdi. Alak, “Peki TRT bu yapılanlar konusunda yalnız mı? Tabi ki de yalnız değil.  Aynı saygısızlığı paylaşım yapanlar da var.  AKP’li Giresun Belediyesi de 19 Mayıs için Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı diye paylaşmıştır.   Şaşırdık mı? Tabi ki Hayır? Ayrıca bilinmelidir ki "İstiklal Harbinin ilk adımının atıldığı 19 Mayıs 1919 tarihi yalnızca Türk Milleti için değil, emperyalizme karşı savaş vermiş bütün mazlum milletler için de kutlu bir gündür. Bu tarihi itibarsızlaştırmak kimseye fayda sağlamaz. Kirli emellerinizi fetö zihniyeti alışkanlığı ile uygulamaya son verin. 19 Mayıs tarihi Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramıdır. Bundan gayrı başka düşüncelerle lanse edilemez. Saygılarımla.

 

HABER: FATİH BAŞTÜRK DAL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler