İzin saatlerinde doyasıya eğlendiler

İzin saatlerinde doyasıya eğlendiler

Aydınlı çocuklar sokağa çıkma yasağının esnetilmesiyle birlikte Atatürk Kent Meydanı’nda keyifli dakikalar geçirdi.

Türkiye’nin Koronavirüs (Covid-19) salgınında normalleşme sürecine girmesiyle sokağı çıkma yasağı bulunan 20 yaş altı çocuklara Çarşamba günleri saat 11:00 ile 15:00 arasında sokağa çıkış izni verilmişti. Aydınlı çocuklar da kendilerine tanınan izni aileleriyle birlikte Atatürk Kent Meydanı’nda geçirdi.

 

Ebeveynleri ile birlikte Kent Meydanı’na akın eden çocuklar, alanda bisiklet binip paten kaydılar. Kent Meydanı’nda adeta bir şölen havası yaratan çocuklar, ailelerinin de uyarılarıyla sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde eğlenmesini bildi.

 

“Evde sıkılıyordum”

 

Kendilerine tanınan izinden dolayı çok mutlu olduğunu belirten Burak Barka, uygulamanın güzel fakat endişe verici olduğunu söyledi. Barka,  “Uygulama güzel oldu fakat Kent Meydanı şuan fazla kalabalık oldu. Yine de mutluyum çünkü evde geçirdiğim sürede çok sıkılıyordum” diye konuştu.

 

“İzinler kademeli olarak artmalı”

 

Çocuklarını izin saatlerinde vakit geçirmeleri için Kent Meydanı’na getirdiğini belirten Zafer Eskici, uygulamanın yerinde bir karar olduğunu söyledi. Eskici, “Yaklaşık 1 aydır çocuklar eve kapandı. İzin kararı çocukların beklediği bir uygulamaydı. Çocuklar yasak dönemini maalesef telefonla geçirdiler. Çünkü çocuklar üzerlerindeki enerjiyi atamıyorlar bu bizim için de sorun oluşturuyor. Çocuklarla nasıl vakit geçireceğimizi bilemiyoruz. Ne yapacağımızı şaşırdık. Çocuklara bir şey söyleyemiyoruz artık. İzin süreleri kademeli olarak artmalı. Aksi halde yaşlılarda olduğu gibi çocuklarda da kireçlenme gibi bazı problemler görülebilir” diye konuştu.

 

“Çocuklar kademeli olarak çıkabilirlerdi”

 

Çocuklara tanınan iznin kademeli olarak gerçekleşmesi gerektiğinin altını çizen Baba İlhan Bacaksız, “Yapılan uygulama güzel fakat daha kademeli olabilirdi. Şuanda yoğun bir kalabalık var. İzin zamanını tüm güne yayarak 20’nin altındaki yaş gruplarını kademeli olarak sokağa çıkarabilirlerdi. Uzmanlar daha iyi bilir ama izin günlerinin yayılması gerektiğini düşünüyorum.

 

Büyükşehir çocukları unutmadı

 

Öte yandan Aydın Büyükşehir Belediyesi, izin saatlerinde dışarıda olan çocukları unutmadı. Belediye ekipleri, Kent Meydanı’na gelen çocuklara ve ebeveynlerine maske dağıtımı gerçekleştirerek maske dağıtımında bulundu.

 

HABER: FATİH BAŞTÜRK DAL

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler