İzmir depreminde şoke eden gerçek

İzmir depreminde şoke eden gerçek

İzmir’de geçtiğimiz Cuma günü yaşanan 6.6’lık deprem sonrasında yıkılan Doğanlar ve Rıza Bey apartmanlarına geçmişte çürük raporu verildiği öğrenildi.

30 Ekim’de İzmir’in Seferihisar açıklarında ki 6.6’lık depremin ardından çarpıcı gerçekler gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Depremde yıkılan ve birçok ölüme sebep olan Doğanlar ve Rıza Bey apartmanlarına 2012 ve 2018 yıllarında deprem riski taşıdıkları gerekçesiyle ilçe belediyesi tarafından çürük raporu verildiği ortaya çıktı.

İddialara göre çürük raporunun ardından Rıza Bey apartmanında ki birçok ev sahibi evlerini taşıdı fakat yine de risk konusunda herhangi bir önlem alınmadı. Doğanlar apartmanında ise çıkarılan çürük raporunun ardından Dokuz Eylül Deprem Uygulaması’ndan da rapor alınmasını isteyen apartman sakinlerinin ilerleyen süreçte yaptıkları toplantılarda bir karara varamamaları sonucunda herhangi bir önlem almadıkları öğrenildi.

“BUNLAR YAPIYLA ALAKALI KUSURLARDIR”

Rıza Bey apartmanının hemen arkasındaki binada yaşayan İrfan Güneş, “Ben de çürük raporunun verildiğini duydum. Daha sonrasında güçlendirme yapılmış ve mantolama ile bu iş kapatılmış. Zor bir durum. Allah insanlara yardım etsin. Mantolama yapıldıktan sonra insanlar oturmaya devam etmişler. Sonuçta bina doluydu. Bizim binamızda da hasar var ama küçük düzeyde. Bunlar yapıyla alakalı kusurlardır” dedi.

1759ee4f-2f17-4d66-be8b-9fceb6d6f976.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler