Jeotermal Filmlere Konu Oldu

Jeotermal Filmlere Konu Oldu

Efeler Belediyesi’nin bölgede yaşanan çevre sorunlarına dikkat çekmek adına düzenlediği “Çevre Film Günleri”nin Galası Forum Aydın'da yapıldı. Etkinliğe Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay, Yenipazar Belediye Başkanı Yüsran Erden, Efeler Belediyesi Meclis

Düzenlenen galada konuşan Başkan Atay,  vatandaşların çevre konusunda bilinçli olması gerektiğini söyledi. Atay, "Yerel seçim bittikten sonra verdiğimiz sözleri yerine getirmek için çok kısa zamanda birşeyler yapmamız gerektiğini düşündük. Öncelikle hepimizin çevre ile ilgili sorunun olduğu biliyorduk ve bunu çözmemiz gerektiğini düşündük. Bunun için öncelikle bilinçlenmemiz, bilgilenmemiz gerekiyor. Bu jeotermellerin bizim hayatımıza, çevremize yapmış olduğu zararların ne boyutta olduğu konusunda duyarlı olmamız gerektiğini düşündük. Bunun için en etkili yol olan sanatın öne geçmesini düşündük. Sinemanın dili, gösterisi insanlarımızı çok daha iyi bilgilendirir diye düşünüp ve söz verdiğimiz gibi jeotermallerin insana ve çevreye etkileri konusunda bu kısa film etkinliğini gerçekleştirdik. Bunu yaparken inanın zorlanmadık. Tahsin İşbilen arkadaşımız bunu programladı" dedi.


"JEOTERMALE KARŞI DURDUĞUNUZ İÇİN YÜREKTEN TEŞEKKÜR EDİYORUM"


Çekilen kısa filmlerde Kızılcaköy ve Yılmazköy'de jeotermalle mücadele edene köylülerin de oynadığını ifade eden Atay, "5 yabancı ülkeden arkadaşımız var. 5 ülkeden geldiler. 14 yönetmen arkadaşımız 9 film yaptı. 16'da daha önce çekilmiş olan filmleri seyredeceğiz çevreyle ilgili olarak. Ama bu filmler çekilirken Yılmazköylü ve Kızılcaköylü arkadaşlar da oynadı. Yani sanatçılarımızın hepsi yerli ve milli. Emeği geçen bütün arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. İlk kez böyle birşey gerçekleştirdik. Elbette hata ve kusurlarımız olabilir. Ama seneye daha farklı konularda film günlerimize devam edeceğiz. Bu duyarlılığımız devam edecek. Ama bu jeotermallerin verdiği zararlara karşı durduğunuz için size yürekten teşekkür ediyorum."


Konuşmanın ardından çevre ve jeotermal kısa film atölyesi katılımcılarına plaket ile teşekkür belgesi takdim edildi. Plaket alan katılımcılar çektikleri filmleri jeotermalle mücadele eden kadınlara armağan ettiklerini ifade ettiler. Filmleri programlayan Tahsin İşbilen de verdiği destek ve katkılardan dolayı Başkan Atay'a çiçek buketi hediye etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler