Jeotermal'e karşı Büyükşehir'in tavrı net

Jeotermal'e karşı Büyükşehir'in tavrı net

Aydın’da en çok tartışılan konuların başında gelen, “Jeotermal santralleri zararlı mı değil mi” sorusu yine gündeme geldi. Aydın’da kentin çeşitli noktalarındaki billboardlara Jeotermal Elektrik Santral Yatırımcıları Derneği’ne (JESDER) ait afişlerin asıl

Jeotermal Elektrik Santral Yatırımcıları Derneği (JESDER) tarafından Aydın’ın Efeler ilçesinde bulunan billboardlara, “jeotermal enerji santrallerinin doğaya zararlı olmadığını” öne süren ilanlar asıldı. Asılan ilanlarda ‘İncir, zeytin ve pamukta rekor kıran çiftçilerimizi kutluyoruz. Jeotermal santrallerin doğaya zararı yoktur’, ‘JES santrallerinden çıkan duman değil, su buharıdır’ ifadelerine yer verildi.

 

“BÜYÜKŞEHİR DEVREYE GİRDİ”

 

Tepkilerin ardından harekete geçen Aydın Büyükşehir Belediyesi, billboardların işletmesini yapan ilgili firmaya ulaşarak ilanları kaldırttı. Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada ise “Efeler ilçemizde 3. şahıslar tarafından işletilmekte olan billboardların bazılarında bugün jeotermallerle ilgili çeşitli görseller yer almıştır. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin jeotermaller konusundaki görüşleri nettir. Aydın Büyükşehir Belediyemiz bu konuda hassasiyet göstermektedir. Bu hassasiyet billboardların işletmesini yapan ilgili firmaya iletilmiştir. Görseller de billboardları işleten ilgili firma tarafından kaldırılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadeleri kullanıldı.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler