KABİNE BUGÜN TOPLANIYOR

KABİNE BUGÜN TOPLANIYOR

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı bugün gerçekleştirilecek. Toplantıda giderek artan koronavirüs vakaları nedeniyle yeni yasakların kararlaştırılması bekleniyor.

Sonbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte, Türkiye'de giderek artan koronavirüs vaka ve kaynaklı ölümleri nedeniyle her geçen gün yeni yasaklar alınıyor. Son olarak Aydın'da resmi ana okulları ve kreşler hakkında alınan kararın üzerine, bugün Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nda yeni kararların alınıp alınmayacağı ise merak konusu.

17 Kasım Salı günü düzenlenen Kabine Toplantısı sonrası alınan yasakların geçen iki haftalık süreçte ne kadar etkili olduğuna bakılarak bugün için yeni yasakların hayata geçirilmesinin söz konusu olabileceği söylenmişti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın da katılacağı ve koronavirüs bilim kurulunun tavsiyeleri ile yeni yasakların alınması beklenen toplantı bugün 15.00'da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilecek.

CUMA'DAN PAZARTESİ'YE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada ortaya çıkan ve 'İçişleri Bakanlığı Genelgesi' olarak sunulan bir belge ise Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yalanlanmıştı. Yeni alınacak yasakların yazılı olduğu 'sözde' genelge de yer alan kararlar;

  • Cumadan pazartesiye kadar sokağa çıkma kısıtlaması
  • Salgının kontrol altına alınamadığı şehirlerde kısıtlamanın hafta içi de uygulanması
  • Salgının arttığı şehirler için şehirler arası seyahat kısıtlaması
  • 65 yaş üstü ve 20 yaş altı için günde 3 saat sokağa çıkma planı
  • Kalabalık olmaması için bazı mekanların kapatılması

şeklindeydi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler