Kapalı Çarşı’da Kafalar Karışık

Kapalı Çarşı’da Kafalar Karışık

Efeler’de kurulan Salı Pazarı’nın yerinin değiştirilmesi Kapalı Çarşı esnafını ikiye böldü.

Aydın’ın en bilinir pazar yeri olan Salı Pazarı, Efeler Belediyesi’nin Koronavirüs tedbirleri kapsamında aldığı karar ile ilk olarak yeri değiştirilmiş sonrasında ise bir daha eski yerinde kurulmayacağı duyurulmuştu. Alınan son kararlarının ardından ilk Salı gününde boş kalan Pazar yeri Kapalı Çarşı esnafını da etkiledi.

 

Salı Pazarı’nın artık geleneksel yerinde kurulamayacak olması Kapalı Çarşı esnafında da kafa karışıklığına yol açtı. Bazı esnaflar pazar yerinin değiştirilmesinin olumlu bir uygulama olarak değerlendirirken, bazı esnaflarda müşteri kaybına neden olduğunu ifade etti.

 

“Yeni bir düzenleme bekliyoruz”

 

Kapalı Çarşı’da ayakkabı ve çeşitlerinin satışını yaparak geçimini sağlayan Esnaf Engin Çağlar, yeni uygulamanın bölge esnafına zarar verdiğini ifade etti. Çağlar, “Pazarın kapatılması bizi kötü etkiledi. Esnaf olarak köylülerden ihtiyacımızı karşılıyorduk. Köylüler tezgah açamayınca hem organik ürünlerden olduk hem de alternatiflerimiz azaldı. 5 TL’ye alacağımız ürünü 10 TL’ye alıyoruz. Pazarın kalkması fırsatçılığı ortaya çıkardı. Ayrıca pazara gelen müşteriler bölge esnafından da alışveriş yapabiliyordu. Yeni bir düzenleme bekliyoruz” diye konuştu.

 

“Kuru kalabalık ortadan kalktı”

 

Yeni uygulamadan memnun olan esnaflar da yok değil. Pazarın kaldırılmasının olumlu etkilerinin olduğunu ifade eden Esnaf Serkan Engin, “Salı pazarının kapanmasının bize daha faydası oldu. Kuru kalabalıktan ibaretti. En azından araba park edebiliyoruz artık. İnanılmaz bir kalabalık oluşuyordu. Trafik zaten cabası. Ben uygulamadan memnun kaldım. Çok daha önce yapılması gerekiyordu” dedi.

 

Kalabalıktan Eser Yok

 

Esnaflar bu uygulama hakkında ikiye bölünmüşken kameraya yansıyan görüntüler Kapalı Çarşı pazarındaki durgunluğun ispatı oldu. Koronavirüs salgını öncesi Salı günlerinde deyim yerindeyse adım atılamayan Kapalı Çarşı sokakları, alışılanın aksine bugünü durgun geçirdi.

 

HABER: FATİH BAŞTÜRK DAL

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler