Karacasu'da orman yangını sonrası harekete geçildi

Karacasu'da orman yangını sonrası harekete geçildi

Karacasu'da meydana gelen orman yangını sonrası ilçe kaymakamlığı tarafından özel bir tim kurulması kararlaştırıldı.

Türkiye'nin dört bir yanında meydana gelen orman yangınları ile mücadele günler sürmüş, binlerce dönüm arazi küle dönmüştü. Karacasu, Bozdoğan ve Çine başta olmak üzere Aydın'ın da birçok ilçesinde meydana gelen orman yangınları Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, İl Orman Müdürlüğü ve vatandaşların çabaları sonucu söndürülmüştü.

Yangınların tekrar yaşanma riski nedeniyle harekete geçen Karacasu Kaymakamlığı, ilçede yaşayan 50 kişiden oluşacak bir  ilk müdahale ve arama kurtarma timi kurulması kararlaştırdı. Kaymakam Ahmet Soley, 18-35 yaş arası vatandaşları timlerde gönüllü olarak görev almaya davet etti.

Soley, konu hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"Alemler mahallemizde yaşadığımız orman yangını ve ülke genelinde birbiri ardına sıra gelen yangın, sel gibi doğal felaketler İlçemizde olaylardaki anında ve ilk müdahaleyi yapacak gönüllülerden oluşan 50 kişilik eğitilmiş bir ilk müdahale arama ve kurtarma timinin bir an önce oluşturulmasını zorunlu kılmış olup, Kaymakamlık ve Belediye işbirliğiyle bu amaçla yola çıkılıp ilçemizde de akut benzeri Karacasu İlk Müdahale Arama ve Kurtarma Derneği adıyla bir dernek kurularak ilk adım atılmıştır.

Kurulacak tim için gerekli olan tüm araç ve afet müdahale Kaymakamlıkça sağlanacak olup, ilk müdahale arama kurtarma çalışmalarında görev almak isteyen gönüllülere ihtiyaç duyulmaktadır.

Timde görev alacaklara ilgili konular uzmanlarca mahallinde uygulamalı olarak eğitilecektir.

Timlerde gönüllü olarak görev almak isteyen 18-35 yaş arası vatandaşlarımızın 1 dilekçeyle Kaymakamlığa başvurması rica olunur."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler