Karacasu’da şok karar! Klimalar yasaklandı

Karacasu’da şok karar! Klimalar yasaklandı

Karacasu Kaymakamlığı, koronavirüs nedeniyle aldığı tedbirler doğrultusunda, kentteki kamusal alanlarda dondurma ile kar helvası tüketimini ve klima kullanımını salgın riskini arttırdığı gerekçesiyle yasakladı.

Sıcakların yoğunluk gösterdiği anlarda vatandaşların serinlemek için başvurduğu klimalar, koronavirüs tedbirleri kapsamında Karacasu’da yasaklandı. 

 

Karacasu Kaymakamlığı’ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de insan hayatı açısından son derece tehlikeli olan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının halk sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek adına içerideki havanın soğutularak devir daim esasına bağlı çalışan klimaların virüsün dağılmasında ve yayılmasında arttırıcı etkileri olduğu saptanmıştır. Bu nedenle ilçemizde görev yapan taksici, ticari taşıma yapan toplu ulaşım araçları, marketler, berberler ve iş yerlerinde klima kullanımı yasaklanmıştır. Yasaklara uymayanlar hakkında ilgili madde gereğince idari ve adli ceza uygulanacaktır. Tüm Karacasu halkına duyurulur” ifadeleri kullanıldı.  

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler