Karadeniz: "BİZİM İKTİDARIMIZDA YANDAŞ DEĞİL VATANDAŞ KAZANACAK”

Karadeniz: "BİZİM İKTİDARIMIZDA YANDAŞ DEĞİL VATANDAŞ KAZANACAK”

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, balıkçıların sorunlarını gündeme taşımak ve çözümü noktasında gerekli çalışmaları yürütmek üzere Aydın'a geldi.

 Aydın'da balıkçılık faaliyetleri olan sahil ilçelerini gezen Milletvekili Karadeniz, Söke'nin Doğanbey Köyü'ndeki "Karina Dalyanı Avlanma Sahası'na gelerek kooperatif üyeleri ile bir araya geldi. Balıkçıların sorunlarını dinleyen ve CHP'nin bu konularda atacağı adımları anlatan Milletvekili Karadeniz, "Bizim iktidarımızda yandaşa değil vatandaşa vereceğiz." dedi.


CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, balıkçıların ve su ürünleri sektörünün sorunlarını dinlemek üzere Aydın'a geldi. Söke İlçesi Doğanbey Köyü'nde bulunan ve uzun bir süre karides çiftliği kurulması ile ilgili olarak zor günler geçiren Karina Dalyanı Avlanma Sahası'na gelen Milletvekili Karadeniz, balıkçılarla biraraya geldi. 
CHP Milletvekili Barış Karadeniz'e, CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, CHP Aydın İl Başkan Yardımcıları Mehmet Zeylan, Dursun Evren
CHP Söke İlçe Başkanı Ali Kemal Özcan, CHP Söke ilçe Başkan Yardımcısı Nursel Tunç, CHP Aydın İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Zeynep Can, CHP Söke Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Kemal Çakır, Aydın Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli eşlik etti.

CHP Heyetini, Doğanbey Tuzburgazı Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Doğanbey Muhtarı Serdar Sarıkurt ve kooperatif üyeleri karşıladı. Cumhuriyet Halk Partisi Sinop Milletvekili Barış Karadeniz ve beraberindeki CHP Heyeti, balıkçı esnafının sorunlarını ve taleplerini dinledi.

"EN ÇOK AĞRIMIZA GİDEN YATÇILARA BİZDEN UCUZ MAZOT VERİLMESİ"

Doğanbey Tuzburgazı Su Ürünleri Kooperatifi Üyeleri kendilerini dinlemeye gelen CHP Heyeti'ne yaşadıkları sıkıntıları anlattı. Üyeler," En çok ağrımıza giden yatçılar ÖTV'siz ucuz mazot kullanıyor. Biz balıkçılar normal mazot kullanıyoruz. Tarımda aynı çiftçiler de aynı. Biz anca karnımızı doyuruyoruz başka yapabildiğimiz bir şeyimiz yok bizim. Geçtiğimiz günlerde ruhsatlı teknelere 1000 lira para yatırdılar. O para ile anca 2 kutu boya alınır" dediler.

"ÇÖZÜLMESİ GEREKEN SORUNLARIMIZ VAR"

Üyelerden sonra söz alan Doğanbey Tuzburgazı Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı aynı zamanda Doğanbey Muhtarı Serdar Sarıkurt, konuşmasına ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladı. "Doğanbey Karina Dalyanı deyince Aydın bölgesine taze balık sağlayan  en önemli yer burası. Burasının sürekli olarak çalışılması, yapılması gereken işleri var. Çözülmesi gereken sorunları var." dedi.

"BİZİM İKTİDARIMIZDA BALIKÇILARIN TEK BİR MUHATTABI OLACAK"

Balıkçıların sorunlarını dinleyen ve CHP nin bu konularda atacağı adımları anlatan CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında denizcilik ve balıkçılık bakanlığı kurulacağını ifade etti.Milletvekili Karadeniz, " Sayın genel başkanımızın bizleri sahaya çıkartma nedeni CHP iktidarında denizlerimizi ve balıkçılarımızın haklarını koruyan bir tek bakanlık kurulacak. Kayıtlı 17 bin balıkçının muhattabı bu bakanlık olacak. Biliyorsunuz balıkçılarımız şu an 7 tane bakanlığa tabi. Birisi  "A" diyor diğeri "B" diyor." dedi. 

"BÖYLE GİDERSE SENEYE BALIĞA ÇIKACAK TEKNE KALMAYACAK"

Özellikle limanlar konusunda Türkiye'nin dört bir yanında sorunlar yaşandığını belirten Karadeniz, "Özellikle balıkçıları korumamız lazım. Türkiye'nin bu şartlarından en çok zarar görenlerin başında balıkçılarımız geliyor. Mazot, ağ, boya fiyatları anormal biçimde arttı. Balıkçılara bu dönemde destek verilmesi lazım. Böyle giderse önümüzdeki sene balığa çıkan tekne bulunmayacak. Sürdürülebilir balıkçılık için şimdiden önlemlerimizi almamız lazım." dedi.

"YANDAŞA DEĞİL ARTIK VATANDAŞA BAKIN"

Konuşmasının sonunda hükümete yüklenen CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, hükümetin artık yandaş işlerini bırakarak vatandaşa bakması gerektiğini dile getirdi.CHP'li vekil Karadeniz, "Burada ki süreci takip ettiğimde gördüğüm buradaki arkadaşlara doğal sit alanı diye hayvan bile otlatmaya izin vermezlerken, buraları birilerine vermeye kalkıyorlar. Bizde diyoruz ki bu konuda artık bırakın bu yandaş işlerini de artık vatandaşa bakın. Vatandaşa bakarsanız vatandaş sizi vezir eder. Siz vatandaşa değil, yandaşa bakarsanız da sizleri rezil eder. Bizim iktidarımızda yandaşa değil vatandaşa vereceğiz." dedi.

Öte yandan CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Söke Doğanbey Tuzburgazı'nın ardından balıkçılık faaliyetleri olan sahil ilçeleri Kuşadası ve Didim'de de incelemelerde bulundu.

whatsapp-image-2022-03-12-at-12-54-40.jpg


whatsapp-image-2022-03-12-at-12-54-40-1.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler