Karakoz: Doğduğum şehre hizmet etmekten gurur duyuyorum

Karakoz: Doğduğum şehre hizmet etmekten gurur duyuyorum

Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Evrim Karakoz, yürüttükleri çalışmaları Ajans Aydın Gazetesi'ne anlattı.

Babamın ilkokul öğretmeni olması nedeniyle Türkiye’nin birçok farklı şehrinde yaşadım ve okudum.17 yıldır serbest avukatlık yapıyor ve fırsat buldukça çiftçilikle de uğraşmaya çalışıyorum. Doğduğum, sevdam olarak adlandırdığım, "Gökyüzünün altındaki en güzel yeryüzü" olarak betimlenen Aydın şehrinde yaşamaktan, bu kente hizmet sunmaktan gurur duyuyorum" dedi.

"BİZ BU MEMLEKETİN ÇOCUKLARIYIZ"

Aydın’ın tarım kenti olduğuna vurgu yapan Karakoz, "Sanayisi, ağırlıklı olarak tarımsal ürünleri işlemeye yönelik olan Aydın'da nüfusun yüzde 55'i geçimini tarım sektöründen sağlıyor. Türkiye'de incir ve kestane üretiminde birinci olan Aydınımız, zeytin, pamuk, enginar ve çilek üretiminde öncü illerden. Ayrıca yer fıstığı üretiminde de adından söz ettirmeye başladı. Aydın; üretilen yaş sebze ve meyveler, salamura zeytin, konserve, salça, işlenmiş incir gibi tarımsal ürünler ve sanayi ürünleri kapsamında üretilen tarım makineleriyle, iç piyasa ve ihracatta önemli bir potansiyele sahip kentler arasında ilk sıralarda yer alıyor.

Bu başarıyı daha da yukarılara çekmemiz gerekiyor. Mahalle ziyaretlerimiz sırasında çiftçilerimize her türlü desteği sağlayabilmek adına çalışmalar yapıyoruz. Onlarla fikir alışverişinde bulunuyoruz. Çiftçilerimiz bizi her gördüklerinde ‘Allah razı olsun yine derdimizle dertlenmeye geldiniz’ diyor. Bizler bu memleketin çocuklarıyız. Onların ihtiyaçlarını biliyoruz. Ürünlerimizin hak ettiği değeri görmesi ve çiftçilerimizin üretim noktasında memnuniyet duyabilmesi bizim için çok önemli. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu bugün olduğu gibi yarında çiftçinin yanında olmaya devam edecek”
dedi.  

"AYDIN'IN 17 İLÇESİNDE SAHADAYIZ"

17 ilçede ayağının değmediği bir taşın, ulaşmadığı bir ihtiyaç sahibinin kalmamasını kendisine amaç edindiğini söyleyen Karakoz, "Büyükşehir bürokratı olmak demek koltuk sevdasına düşmek değil sahada ter dökmek demektir. Bizler 7 gün, 24 saat vatandaşlarımızın yanındayız. Yeri geliyor saat 06:00'da başlayan mesaimiz sonraki günün aynı saatinde son buluyor. Aydın'da bir "Topuklu Efe" gerçeği var. Her an vatandaşlarımızın yanındayız, muhtarlarımız bizlere sürekli olarak ulaşabiliyorlar. Yürüttüğümüz çalışmalar sayesinde "Biz ne yapabiliriz?" sorusuna hızla cevap bularak harekete geçebiliyoruz. Bu şehrin 17 ilçesinde ayağımızın değmediği taş, yüzünü görmediğimiz Aydınlı kalmayacak" dedi ve ekledi, "Bürokrat olmak, vekil olmak, başkan olmak demek koltukta oturmak demek değildir. Bizler bu makamlara geldiysek vatandaşlarımız için geldik, bunun bilincinde çalışmalıyız. Saha çalışmalarımızda size ‘Topuklu Efe’nin selamını getirdik, bir ihtiyacınız var mı?’ sorusunu yönelttiğimizde, ‘Allah sizi başımızdan eksik etmesin. Gelip derdimizi dinliyorsunuz, ihtiyaçlarımızı karşılıyorsunuz. Sadece seçimden seçime değil her an sizi karşımızda görüyoruz’ cevabını veriyorlar. İşte bizim için de önemli olan bu” diye konuştu.

"VATANDAŞIMIZ BİZİ NEREDE İSTERSE BİZ ORADA OLACAĞIZ"

Siyaset hayatındaki geleceğinden de bahseden Karakoz, "Kulislerde her şey konuşulur. Bunu engelleyemezsiniz. Uzun yıllardır yerel yönetimlerde yöneticilik yapıyorum. Siyasetin her kademesinde görev aldım. Tabi hem teşkilat içinde hem de basında bizi farklı makamlara yakıştıranlar oluyor. Ama önceliğimiz vatandaşımıza, turizmcilerimize, çiftçilerimize, 7'den 70'e tüm Aydınlılara hizmet. Bizi bir koltuğa getirecek olanda, adımızın önüne sıfatları ekleyecek olanda onlardır. Bizler vatandaşımız için varız, onlar bizi nerede görmek isterse orada görev alacağız" dedi.

Aydın'ın Cumhuriyet Halk Partisi'nin kalelerinden biri olduğunu vurgulayan Karakoz, "Bu kent Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk sevdalılarının şehri. Bu kent 7 Eylül'de bağımsızlığını kazanan, efelerin şehridir. Bizler Atatürk'ün gösterdiği yolda ilerlemeye devam ettikçe, Aydın sevdamız sürdükçe son nefesimize kadar bu şehir için çalışmaya devam edeceğiz." diyerek sözlerini sonlandırdı.

whatsapp-image-2021-08-09-at-09-44-42.jpeg

whatsapp-image-2021-08-09-at-09-44-42-1.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler