KARAKOZ KOÇARLILI ÜRETİCİLERLE BULUŞTU

KARAKOZ KOÇARLILI ÜRETİCİLERLE BULUŞTU

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Evrim Karakoz Koçarlı’da çiftçilerle bir araya geldi.

Koçarlı Belediye Başkanı Özgür Arıcı, Belediye Başkan Yardımcısı Raci Aydemir, CHP İlçe Başkanı Hasan Akın, Belediye Meclis Üyeleri ve Muhtar ile birlikte Koçarlı Dedeköy Mahallesi Tokatbaşı mevkiinde vatandaşlarla bir araya gelen CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz; “Kalkınmanın temeli tarımdan başlar. Devlet bir an önce tarım politikaların güncellemeli, çiftçimizin üretime devam edebilmesi için Gayrisafi Milli Hasıla (GSMH) içinde yer alan yüzde 1’lik tarım desteklerinin çiftçiye verilmesi gerektiğini” söyledi.

Maliyeti 12 Lira Olan Buğday İçin 9 lira 25 Kuruş Fiyat Açıklanması Nankörlüktür

CHP’li Karakoz “Daha önce Cumhuriyet Halk Partisi olarak buğdayın kilosunun 15 lira olması gerektiğini söylediklerini hatırlatarak, “Maliyeti en az 11-12 lira olana bir kilo buğday için açıklanan 9 lira 25 kuruş yetersizdir. Böyle bir fiyat belirlemekte açıklamakta nankörlüktür. Bu işin düzeltilmesi ve üreticilerin mağdur olmaması için büyük uğraşlar veren Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel bu ayın 14 ünde Tekirdağ’da büyük bir buğday mitingi yapacak, üreticilerle bir araya gelecek. Onların sorunlarını bir kez daha dinleyecek ve partimizin çözüm odaklı politikalarını anlatacaktır” dedi.

5.jpg

Tarımsal Destekler Arttırılmalıdır

Karakoz, “Tabi ki tek sorun sadece buğday değildir. Aynı şekilde İncir de de Pamuk’ta da ve diğer tarımsal ürünlerin alım fiyatlarında da destekleme fiyatlarında da sıkıntı var. Sulamada yaşanan sorunlar hiç bitmiyor, sulama ücretleri çok yüksek en az yüzde 50 oranında ucuzlatılmalıdır. Biz üreticilerin sorunlarını sık sık Meclis’te gündeme getiriyoruz. Çiftçiye ucuz mazot verilsin. Tarımsal kredi limitlerinin yükseltilmesi, vadelerinin uzatılması ve faizlerinin düşürülmesi de acil uygulamaya konması gereken düzenlemelerde.” değerlendirmesini yaptı.

4.jpg

3.jpg

CHP’li Evrim Karakoz; “Çiftçilerimizin, üreticilerimizin ve hayvancılarımızın rahat bir nefes alabilmesi için kanunlarla garanti edilen GSMH’nın yüzde 1’i çiftçilerimize tam olarak verilmelidir. Biz köylünün, çiftçinin, üreticinin, hayvancının bu milletin efendisi olması için mücadelemize devam edeceğiz. Her zaman çiftçimizin yanında olacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler