"Kararlar turizmciler için can suyu" oldu dedi ve taleplerini sıraladı

"Kararlar turizmciler için can suyu" oldu dedi ve taleplerini sıraladı

Kuşadası Otelciler Derneği Başkanı Tacettin Özden, Haziran ayı boyunca uygulanacak kademeli normalleşme süreci kararlarını değerlendirerek "Sektöre bir can suyu olacak, ciddi şekilde insanlara fayda sağlayacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından, COVID-19 sürecinde, Haziran ayına ilişkin kademeli normalleşme takvimini paylaştı. Bu kapsamda yeme-içme yerleri 07.00-21.00 saatlerinde belirlenen kurallara göre masaya servis yapabilecek, saat 24.00'e kadar paket servisini sürdürebilecek. Bu mekanlarda sokağa çıkma kısıtlaması olan pazar günü ise sadece paket servis hizmeti verilmeye devam edilecek.

Öte yandan, Şehirler arası karayolları üzerinde bulunan dinlenme tesisleri (yerleşim sahası içerisinde bulunanlar hariç) ile konaklama tesislerinin (otel, motel, apart otel, pansiyon vb.) içerisinde bulunan yeme-içme yerleri (sadece konaklamalı müşterilerle sınırlı olacak şekilde); aynı masada aynı anda açık alanlarında üç, kapalı alanlarında ise ikiden fazla müşteri kabul edilmemek kaydıyla hizmet verebilecekler.  Konaklama tesislerinin kapalı alanlarında bulunan eğlence merkezleri kapalı tutulacak ve bu alanlarda müşteri kabul edilmeyecek. Bu tesislerin açık alanlarında ise toplu eğlence şeklinde etkinliklere kesinlikle izin verilmeyecek, bu yerlerde yoğunlaşmanın önüne geçilebilmek adına fiziksel mesafe kurallarına azami özen gösterilecek.

"ESNAFIN İŞLERİ AÇILDI"

Turizm sezonunun başlamasıyla birlikte alınan kararları Ajans Aydın Gazetesi'ne değerlendiren Kuşadası Otelciler Derneği (KODER) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi Tacettin Özden, "Bu kararlar ile esnafın işleri açıldı. Dükkanların açılması ve sokağa çıkılabilmesi son derece önemli çünkü bunlar Türkiye'de normalleşmenin işaretleri. Dışarıdan bakıldığı zaman sokağa çıkma yasaklarının olduğu ve kapalı mekanların olduğu yerlerin çok olması güzel bir algı yaratmıyordu. Yani kafelerin, restoranların açılması iyi bir durum, normalleşmeye geçiyoruz demektir bu. Vaka sayılarımızın düşüyor olması çok iyi bir haber çünkü dünyada bunu takip ediyor. Dolayısıyla gelişmeleri olumlu buluyoruz." dedi.

TÜM ESNAFLAR FAYDALANACAK

Alınan kararlar kapsamında oteller için uygulanması kararlaştırılan yeni bir karar olmadığına dikkat çeken Özden, "İşletmelerimizde zaten eğlence ile ilgili bir sınırlama vardı, o sınırlama devam ediyor. Onun dışında otellere yönelik alınmış ilave bir yasaklama yok." dedi ve ekledi, "Kararlar esnafa bir can suyu olur. İnsanlar dışarı çıkar, yer, içer, alışveriş yapar; mekanlarda misafirlerini ağırlar. Aynı zamanda otellerde oturan insanlarda dışarıya çıkabilecek, bu da sektöre bir can suyu olacak, ciddi şekilde insanlara fayda sağlayacak."

TALEPLERİNİ SIRALADI

Turizmcilerin ve otel işletmecilerinin sezona umutla baktığını belirten Özden, sektörün taleplerine ses oldu. Özellikle Kuşadası'nda bulunan turizmcilerin isteklerine dile getiren Özden, "Biz sağlıklı bir sezon için vaka sayılarının düşmesini bekliyoruz, PCR testlerinin bir an önce yurt dışından dönüşlerde kaldırılmasını, yurt dışına PCR testsiz gitme imkanı, bir de diğer ülkelerinde Türkiye'ye seferlerini bir an önce açmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler