Kaya'dan güzel teklif

Kaya'dan güzel teklif

İYİ Parti İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, Avustralya’da vurulacak 10 bin deveye talip oldu.

Avustralya’nın kontrol altına alınamayan yangınlardan ve kuraklıktan etkilenen Güney Avustralya eyaletinde, su kaynaklarını tükettiği gerekçesiyle yaklaşık 10 bin yabani devenin helikopterlerden ateş edilerek itlaf edileceği açıklanmıştı.

 

KAYA TALİP OLDU

 

İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, develerin vurulması kararının ardından harekete geçti. Kaya, “Devletimiz ön ayak olursa develere talibim.” dedi. Türkiye’de deve sıkıntısı olduğuna dikkat çeken Kaya, “Türkiye’de şu an deve konusunda büyük sıkıntı var. Yurtdışından koyun, inek gibi hayvanları getirebiliyoruz. Ancak deve getiremiyoruz. Türkiye'de 580 tanesi Aydın’da geri kalanı da çoğunlukla Denizli, Antalya, Muğla, İzmir, Balıkesir ve Çanakkale’de olmak üzere dört beş bin civarı deve kaldı.

 

Avustralya’da develerin vurulacağı haberi bizleri deve sahiplerini çok üzdü. Kendi aramızda da dün konuştuk. Kedi köpek olunca ortalığı ayağa kaldıran hayvanseverlerin bu konuda da sessiz kalmamasını istiyoruz. Devletimiz ön ayak olursa biz bu develere talibim. En az dört beş bin tanesini rahat bir şekilde satarım.” diye konuştu.

 

KANSERE BİLE İYİ GELİYOR

 

Şu an deve üreten tek çiftliğin kendisinde olduğunu belirten ve burada deve sütü de ürettiğini söyleyen Kaya, “Deve sütünün her şeye faydası var. Kansere bile faydası olduğu tespit edildi. O nedenle ne işimize yarar diye düşünmemek lazım. Deve bir çocuk gibi ilgi ister. Günde 5-10 kilo su içer. Ancak orada belki sayıları çok artmış olabilir. Deve yetiştirmek Aydın ve Denizli’de bir gelenek kültür. Bunu yaşatmalıyız. Bugün deve güreşleri olmasa Türkiye’de deve kalmayacak hale geldi” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler