Kaymakam Şahin afet bölgelerinde inceleme yaptı

Kaymakam Şahin afet bölgelerinde inceleme yaptı

Efeler Kaymakamı Cemal Şahin, 19-20 Haziran tarihlerinde etkili olan sağanak ve dolu yağışı nedeniyle taşkın afetinin meydana geldiği mahallelerde inceleme yaptı.

Kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya olan Aydın'da 19-20 Haziran tarihlerinde etkili olan sağanak yağış vatandaşları ve üreticiyi sevindirse de kentin üst kesimlerinde yağış hayatı olumsuz etkiledi. Dolu yağışı nedeniyle ekili ürünlerin zarar gördüğü ve meydana gelen taşkın afeti sonrasında yolların ulaşılamaz hale geldiği Efeler'in dağ köylerinde hayat durma noktasına geldi.

Efeler Kaymakamı Cemal Şahin, Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu ve Efeler İlçe Tarım Müdürü Mehmet Esen afetten zarar gören mahalleleri ziyaret etti. Şiddetli yağış sonrası hasar gören alanlarda inceleme yapan heyet, mahalle muhtarlarından konu hakkında bilgi aldı. Hasar tespit çalışmalarının en kısa sürede tamamlanması için çalıştıklarını belirten Kaymakam Şahin, konu ile ilgili kurum ve kuruluşlara gerekli talimatların verildiğini söyledi.

Dolu yağışı nedeniyle ürünleri zarar gören kiraz üreticileri ile de bir araya gelen heyet, bahçelerde inceleme yaptı. Dolu yağışının ürün kalitesine ve rekoltesine etkisi hakkında bilgi alan Kaymakam Şahin, üreticilere geçmiş olsun dileklerini iletti.

e4k7k6hxoaggrfk.jpg

e4k7cpixeaavf59.jpg

e4k7tzlxwaiseff.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler