Kaymakam Soley Karacasu yangınında acı gerçeği duyurdu

Kaymakam Soley Karacasu yangınında acı gerçeği duyurdu

Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley, ilçede devam eden orman yangınınında söndürme çalışmalarının 12-13 Ağustos tarihine kadar uzayacağının tahmin edildiğini söyledi.

Aydın'ın Karacasu ilçesine bağlı Alemler Mahallesi Karıncalı Dağı eteklerinde çıkan orman yangınına 4 gündür müdahale eden Orman İşletme Müdürlüğü ve Aydın Büyükşehir Belediyesi ekiplerine, günün ilk ışıklarıyla birlikte 1 helikopterle de destek veriliyor. Havadan müdahalenin yanında karada da çok sayıda arazöz, su tankeri ve beton mikserleri yangını kontrol altına almaya çalışıyor.

Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley, sosyal medya aracılığıyla yaptığı açıklama ile yangını söndürme çalışmalarının 12-13 Ağustos'a kadar uzayacağının öngörüldüğünü söyledi. Bazı kaynaklarda yangının söndürüldüğüne dair çıkan haberleri yalanlayan Soley, "Bazı sosyal medya sitelerinde ilçemizdeki orman yangının söndürüldüğü ve kontrol altına alındığına dair asılsız paylaşım ve duyurular bulunmakta bu da alanda sürdürülen söndürme çalışmalarını olumsuz yönde etkilemektedir.Lütfen bu tür paylaşımlara itibar etmeyin benzeri paylaşımlarda da bulunmayınız. Resmi makamlarca yapılmayan duyurular ve açıklamaları dikkate almayınız Bir kez daha hatırlatıyorum ki ilçemizdeki orman yangını söndürülmemiştir. 12-13 Ağustos'a kadar uzayacağı değerlendirilmekte olup, yangınların ancak bu tarihlerden sonra kontrol altına alınabileceği değerlendirilmektedir" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler