Keçi sütlü dondurmayı Aydınlılarla buluşturuyor

Keçi sütlü dondurmayı Aydınlılarla buluşturuyor

Efeler'de keçi sütü ile üretilen dondurma satışı yapan Nurettin Temiz, Aydınlıların her geçen gün ürünlerine talebinin arttığını söyledi.

Aydın'ın Efeler ilçesine bağlı Güzelhisar Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı tatlı satışı yapan bir dükkanı işleten Nurettin Temiz, yüzde 70 keçi ve yüzde 30 inek sütü ile üretilen doğal dondurmaları ile dövme usulü yapılan maraş usulü dondurmalarını Aydınlılarla buluşturuyor. Kentte keçi sütlü dondurma satışı yapan nadir kişilerden olan Temiz, ürünlerinin farkını Ajans Aydın Gazetesi muhabirine anlattı.

"GÜNEŞİN ALTINDA ERİMİYOR"

Laktoz intoleransı olan kişiler için dondurmalarının birebir olduğunu belirten Temiz, ürünlerinin normal dondurmaya göre daha uzun süre muhafaza edilebildiğini söyledi. Temiz, "Keçi sütü ve salep bizim topraklarımızda bir araya gelip dondurmaya dönüşmüş. Keçi tereyağı ve keçi sütünün ağır ateşte pişirilerek hazırlanan ve yapımı 48 saat süren bu dondurmalar geçmişte daha sık olsada artık pek bilinmiyor. Aydın'da da yalnızca birkaç işletme bunu satıyor fakat ürünlerine aroma katan tek dükkan biziz. Bu dondurmayı güneşin altında bırakın erimez. Zaten gerçek dondurmada böyle bir şey" dedi.

"BUZLU AROMA YENİLİYOR"

Birçok kişinin dondurma yediğini sandığını fakat aslında 'buzlu aroma' yediğini söyleyen Temiz, "Marketlerde satılan çoğu ürün dondurma değil. Gıda boyası, aroma, katkı maddelerini bir araya getirerek buzlu aroma üretiyorlar. Vatandaşların her geçen gün bizim ürünlerimize talebi artıyor, herkesi dondurmamızı denemeye davet ediyoruz" diye konuştu.

 

img-20210819-183105.jpg

img-20210819-183006.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler