KENDİNİ DÜŞÜNEN HERKES BİSİKLET KULLANMAYA

KENDİNİ DÜŞÜNEN HERKES BİSİKLET KULLANMAYA

Bisiklet tutkunu Erdem Şanlıtürk, çevreyi ve kendini düşünen herkesi bisiklet kullanmaya davet etti.

Pedal çevirmeye oldukça tutkulu olan Erdem Şanlıtürk, yol arkadaşı bisikletiyle, Aydın’ı karış karış geziyor.

‘’BU DELİ CESARETİYDİ, KABUL EDİYORUM’’

Bisiklet almaya bir ay önce karar veren Şanlıtürk, ‘’Bisiklet almaya bir ay evvel karar verdim, çünkü Aydın gerçekten bisiklet kullanımına uygun bir şehir ve hayatımı hızlandıracağını düşündüm. Aynı zamanda hem spor yapıp hem de istediğim yere rahatlıkla ulaşabiliyorum. İlk haftadan kendimi zorlamak ve sınırlarımı ölçmek için Dağeymiri Yaylası'na bisikletle çıktım, bu birazcık deli cesaretiydi kabul ediyorum 8 Km yolu 4 saatte çıktım. Zor ve ağır bir parkur hele yeni başladıysanız gerçekten birkaç gün kendinize gelemiyorsunuz. Teknik eksikler de cabası gerçekten çok ağır ve hantal asla o yola uyumlu olmayan bir bisikletle yolu tamamladım. Bu rotayı tamamladıktan sonra kendime daha çok güvendim ve bisikletimi geliştirmek istedim’’ dedi.

‘’DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN DOĞRU EKİPMAN’’

Bisiklet kullanımında doğru kondisyon ve doğru planlamanın çok önemli olduğunu belirten bisiklet tutkunu Şanlıtürk, ‘’ Dikkat edilmesi gereken doğru ekipman, doğru kondisyon ve doğru planlama. Eğer bunlardan biri bile eksikse ciddi sakatlıklar sizi bekleyebilir, geçtiğimiz günlerde Kuşadası'nda bir abimiz kalp krizi geçirdi ona da rahmet diliyorum. Zaten uzun süredir doğa sporlarıyla uğraşıyordum, kamplar ve doğa yürüyüşleri yapıyorduk bisiklet de pastanın üzerindeki çilek gibi oldu.

Eğer ilerleyen süreçte maddi anlamda rahatlar ve ekipman eksiklerimi tamamlayıp iyi bir set kurarsam bu turları çok daha uzun mesafelerde denemek istiyorum. 50,150,200 belki ilerde 500 km'lere kadar bile deneyebilirim. Tek seferde olmasa bile parça parça tamamlayacağıma şüphem yok. Geçtiğimiz günlerde "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu" pandemiden dolayı bireysel olarak yapıldı burdan Aydın'daki tüm profesyonel ve amatör bisikletçilere selam olsun. Çevreyi ve kendini düşünen herkesi bisiklet kullanmaya davet ediyorum ve saygılarımı sunuyorum’’ cümlelerini kullandı.

b064c548-2c9e-439f-89c9-45a83d23532a.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler