Kent merkezinde kendini sanata verdi

Kent merkezinde kendini sanata verdi

Aydın’ın Efeler ilçesi Atatürk Kent Meydanı’ında çevreden geçen insanların varlığına ve bakışlarına aldırış etmeden resim çizen 17 yaşında lise son sınıf öğrencisi olan Mefaret Destiban çizdiği resimler ve yeteneği ile dikkat çekiyor. 17 yaşındaki sanat sever genç hayalinin ise resim öğretmeni olmak olduğunu Ajans Aydın takipçileri ile paylaştı.

(SANİYE BAŞKAN)

Efeler ilçesinde şehrin canlı noktalarından olan Atatürk Kent Meydanı her gün onlarca farklı insanın uğrak noktaları arasında yer alıyor. Küçük yaşlarda sanata ve resime ilgisinin olduğunu dile getiren 17 yaşındaki lise son sınıf öğrencisi Mefaret Deştiban hayalleri ve istekleri doğrultusunda bu alana yöneldiğini ifade etti. Deştiban, “Üniversite sınavına hazırlanıyorum ve bu alanda bir bölüm okumak istiyorum. Şu anda kara kalem alanına bir ilgim var ve bu alanda çalışmalar yapıyorum. Yağlı boya alanında çalışmak istiyorum şu anda çok yetenekli değilim bu alanda ama üzerine düşüp çalışınca başarılı olacağımı düşünüyorum. Üniversite olarak hayalim İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi resim öğretmenliği bölümünü okumak. Sonrasında bir süre öğretmenlik yapmak istiyorum ardından kendime ait bir sanat atölyesi açmak istiyorum orada ilgili kişilere eğitimler vererek kendilerini keşfetmelerine de fırsat sunmayı amaçlıyorum.

“RESİM YAPMAK BENİM İÇİN TERAPİ”

Deştiban, “Resim yapmak beni rahatlatıyor. Adeta terapi gibi geliyor. Severek yaptığım bir iş resim çizmek. Bana da güzel duygular hissettiriyor. Duygularımı, düşüncelerimi kağıda aktardığım için daha hoş oluyor.


Resim olarak değil de sanat olarak toplumumuz da herkes sanatın farklı bir alanı ile kendini ifade etmesini tavsiye ederim. Resimi bir çizim sanatı değil de kendilerini bulabilecekleri, rahatlayabilecekleri bir şey olarak içinden gelip yapmaları çok iyi gelecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler