Keşkekçi Hülya'dan 4 bin kişilik iftar yemeği

Keşkekçi Hülya'dan 4 bin kişilik iftar yemeği

"Keşkekçi Hülya" olarak bilinen Hülya Yardımcı ve eşi İsmail Yardımcı, Aydın'da yaklaşık 4 bin kişilik iftar yemeği vererek geleneklerini sürdürdü.

Keşkekçi Hülya Yardımcı ile eşi İsmail Yardımcı, konukları tek tek kapıda karşıladı. Duaların edildiği iftar yemeğinde davetliler, yöresel düğün yemekleri, keşkek ve aşureden oluşan menü ile hep birlikte oruçlarını açtılar.

“BU YIL GELENEĞİMİZİN ONUNCUSUNU GERÇEKLEŞTİRDİK”

Her yıl katılımcı sayısının yükseldiğini söyleyen Hülya Yardımcı, “Allah’ıma çok şükür, bu yıl iftar geleneğimizin onuncusunu gerçekleştirdik. Bu kadar beklemiyordum ama çok da sevenimiz var ve oldukça yoğun bir katılım oldu. Güzel bir duygu ama stresli bir duygu, çok şükür Allah’ım yetirdi, bitirdi. İnşallah aç kalkan veya mağdur olan insan olmamıştır. Her geçen yıl misafir sayımız artıyor, bu yıl yaklaşık 4 bin kişiyi konuk ettik. Sağ olduğumuz sürece bu geleneği sürdüreceğiz. Allah herkese bu güzel duyguyu tatmayı nasip etsin” dedi.

İsmail Yardımcı ise “Çok mutlu ve gururluyum insanlık adına ve adetimizi devam ettirdiğimiz için çok mutluyum. Çok yoğunluk olduğu için bir ıstırap oluyor ama güzel bir duygu, herkes hakkını helal etsin. Gelen herkese teşekkür ederiz” diye konuştu.

“MANEVİ DEĞERLERİ YÜKSEK BİR İFTAR YEMEĞİ OLDU”

Yardımcı Ailesi’nin düzenlediği iftar programının Aydın tarihinde iz bırakan bir program olduğunu belirten konuklardan Mehmet Ali Acar, “Aydın’ımızın çok değerli bir iş kadını olan Hülya kardeşimizin bugün iftar programına katıldık. Şehrimizin medarı iftarı olan bir işkadınının vermiş olduğu iftar yemeği, Aydınımızın bütün mozaiklerini ve sosyal tabakasını bir araya getirdi ve bütünleştirdi. Manevi değeri oldukça yüksek olan bir iftar yemeği oldu, sanırım Aydın tarihinde iz bırakacak bir programdı. Allah yapmış oldukları bu iftar programlarını kabul etsin” sözlerini kullandı.

resim-2023-03-27-151453679.png

resim-2023-03-27-151457909.png

resim-2023-03-27-151504063.png

resim-2023-03-27-151511609.png

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler