Kilosu 849 lira: Aydın'da alan yok

Kilosu 849 lira: Aydın'da alan yok

Yeni yılda birçok ürüne zam geldi. Peş peşe gelen zamlardan et ürünleri de nasibini aldı. Zirvede ise kilosu 849 lira ile antrikot pastırma yer alıyor.

Haber: ( Yusuf KONRAT )

Aydın’da tezgahlarda yerini alan antrikot pastırma ‘seçici’ müşterilere hitap ediyor. Kilosu 849 liradan satılan eti gören birçok kişi önünden geçip gidiyor.

“ZAHMETİ ÇOK”

Antrikot pastırma etin fiyatının neden yüksek olduğunu açıklayan kasap Turkan Yelgen, "Bu eti astığımızda kurutulacak, kurutulduktan sonra fire vermiş olacak. Bunun sonucunda 5 kilogram etten 3 kilogram kalır. Daha sonra 3 kilogram et tuzlanıp, çemenlenir. Asıldıktan sonra satışa sunulur. Tabi bir de hem işçilik hem de fire söz konusudur, ondan dolayı fiyatı artar. İnsanlar kuzu ile koyunu karıştırıyor. Koyunun fiyatı ucuzdur, bazı marketlerde koyun fiyatı 300 TL ile 350 TL’ye satılır. İnsanlar koyun ve kuzuyu ayırt edemiyor. Kuzu var 600 lira süt kuzudur. Piyasanın en kalitelisidir. Onların maliyeti yüksek olduğu için fiyatı da yüksektir. Bunun kalitesi çok özeldir, sadece yediğiniz takdirde ayırt edebilirsiniz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler