"KİMSE YAPTIĞIMIZ HİZMETLERİ ENGELLEYEMECEK"

"KİMSE YAPTIĞIMIZ HİZMETLERİ ENGELLEYEMECEK"

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay'ın seçim döneminde sözünü verdiği Katlı Otopark Projesi, Cumhuriyet Mahallesinde hizmet vermeye başladı. Açılış töreninde konuşma yapan Atay, engellemelerin verdikleri hizmeti kesemeyeceğini dile getirdi.

Efeler Belediyesi tarafından Cumhuriyet Mahallesinde hayata geçirilen Katlı Otopark Projesi, bugün itibariyle çalışmaya başladı. Efeler'de yaşanan park sorununun çözülmesi amaçlanan proje kapsamında yapılan çok katlı otopark ile Adnan Menderes Bulvarı ve çevresinde araç sahiplerinin yaşadığı park yeri bulma sıkıntısı son bulacak.

Açılış töreni gerçekleştirilen otopark ile ilçede yaşayan vatandaşlar, ucuz fiyatlarla otoparkı kullanabilecek. Oto yıkama ve güvenlik hizmetlerinin sunulduğu otopark, ilçenin yoğun noktalarından birisi olan Cumhuriyet Mahallesi 1961 sokakta konumlandırıldı.

Engelli vatandaşların en rahat şekilde kullanabileceği şekilde dizayn edilen ve modern görüntüsü ile Aydın'a değer katan otoparkın açılışında konuşan Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, seçim döneminde verdiği bir sözü daha tutmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.

2-001.jpeg

"BU SÖZ BUGÜN GERÇEKLEŞTİ"

Mahallede yaşanan park sorununun yıllardır çözülemediğini ve konu hakkında birçok makamla konuşmasına rağmen bu proje için çalışan tek kişinin Mehmet Fatih Atay olduğunu belirten Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Ahmet Nedim Ören, "Bugün kurdelesini kesmekte olduğumuz bu tesisin bende çok anlamlı izleri mevcuttur. Daha önce konuştuğum yetkililerin hiçbiri bu konuyla ilgilenmedi. Hiçbir yetkili konuyu sahiplenmedi. Son seçimlerde seçilmiş olan ve halktan, emekten, hukuktan, eğitimden yana olan sayın başkanım Mehmet Fatih Atay’la görüştüm. “Bana biraz zaman ver bu işi çözeceğiz.” dedi ve bana söz verdi. Bu söz bugün gerçekleşti.

Bu ihaleye aylarca, yıllarca kimse katılmadı; katılsa dahi sonradan el değiştirdi ve başa dönüldü.  Ne zaman başkanımız Mehmet Fatih Atay Bey ihaleye girdi, karşısına büyük rakipler çıktı. Başkanımızın, azimli ve inançlı mücadelesi sonucu bugün bu kurdeleyi kesmek için hak kazanıldı. Kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır." dedi.

1-001.jpeg

EFELER'İN EN BÜYÜK SORUNLARINDAN BİRİ OLAN PARK PROBLEMİ BUGÜN ÇÖZÜLDÜ

Ulaşım ihtiyacının insan hayatında büyük bir yer kapladığını fakat Efeler'de yaşayan vatandaşların yaşanan park sorunu nedeniyle araç kullanmaktan korkar hale geldiğini belirten Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç, projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Özmeriç, "Günümüzde ulaşım ihtiyacı, insan hayatında çok önemli bir yer kaplamaktadır. Özellikle kent yaşamında bu ulaşım hizmetlerinde olan sorunlar, hepimizin yaşadığı problemler haline geliyor. Ulaşımın en önemli ayaklarından bir tanesi de park sorunu. Bunun çözülmesi için de özellikle kamunun bu işe el atması çok önemli.

Bu tesis az önce sayın muhtarımızında söylediği gibi ve Aydınlı vatandaşlarında bildiği üzere, açıldığı günden beri çok takdirle karşılanan ve kamu bilinciyle çalıştırılan bir tesis haline geldi. Ben bunu sevinçle karşılıyorum. Özellikle Cumhuriyet Mahallesi gibi eski mahallerimizde ulaşım ve park sorunu gerçekten çok fazla. Efeler Belediyesi’nin bu tesisi hizmete sunmasını mutlulukla karşılıyorum ve sayın başkanımız ile birlikte bu projede çalışan herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

6-001.jpeg

TÜM ENGELLEMELERE RAĞMEN PROJELER BİR BİR HAYATA GEÇİYOR

Geçmiş dönemlerde görev yapan yetkililerin bu proje için hiçbir çalışma yapmadığını belirten Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, seçim vaadlerinden birini daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Çok Katlı Otopark projesinin hayata geçirildiği dönemde önlerine çok fazla engel çıktığını fakat bunların bir etkisi olmadığını belirten Atay, "Bu bina 3 kez ihale edildi; birisinde alan kişi yapamadı ve devretti, diğer ikisinde de ihaleye katılan olmadı. Biz, devletin ve halkın ihtiyacı olan böyle bir binanın bir kez daha ihale edilmesi için ricada bulunduk, bir kez daha ihale edildi. Bu seferde geçmişteki ihalelere girmeyenler, bir başka otoparkı işletenler bizim rakip olacağımızı zannedip korktular ve ihaleye girdiler. Çok büyük bir yarış oldu, arttırma yarışı gerçekleşti ama inat ettik ve bu ihaleyi aldık. Bu konuda çok büyük bir mutluluk duyuyorum çünkü böyle bir varlığa değer kattık. Efeler’de olan  varlıklarımızın değerini arttırma konusunda da başarıya ulaştığımızı düşünüyorum. Benim arkamda olduğunuz sürece, hangi sermayeden hangi şirket olursa olsun Efeler halkına yapacağımız hizmetleri engelleyemeyecektir. Yeter ki sizler arkamda durun.

Otopark için söz vermiştim seçimden önce, bir vaadimi daha gerçekleştiriyorum. Efeler ilçesinde ki bu trafik sıkışıklığının bu projemiz ile bir nebzede olsa çözüleceği konusunda hem fikiriz.  2020 yılının son projesi olan otoparkımız ile bir sözümü daha tutmanın mutluluğunu yaşıyorum.

3-001.jpeg

Seçimden önce “Vatandaşımıza, bir maydanoz parasını otoparkı kullandıracağım.” demiştim, maydanoz pahalılandı, bizde  halkımızın bu otoparktan en düşük ücretten faydalanması için gerekli çalışmaları yaptık.

Otoparkımızın hizmete sunulabilmesi için gerekli çalışmaları yaptık; alt katımızı temizledik ve oto yıkama hizmetimizi oraya koyduk, boyadık, ışıklandırdık, güvenli bir hale getirdik ve pozitif ayrımcılık yaparak giriş katımızı engelli vatandaşlarımıza ayırdık. Bu hizmetimizin ve projemizin Efeler halkına hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler