Kira artışlarında yüzde 25 krizi: "Mal sahipleri bu oranları kabul etmiyor"

Kira artışlarında yüzde 25 krizi: "Mal sahipleri bu oranları kabul etmiyor"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kiraya yüzde 25 zam sınırı düzenlemesinin uzatılacağını açıkladı. Açıklamayla beraber gözler ev sahibi, kiracı ilişkisine çevrildi.

(Haber: Enes UZUN)

Adalet Bakanı Tunç, yaptığı açıklamada, "Kiralara yüzde 25 zam sınırı düzenlemesi üzerinde çalışılıyor, süre uzatılacak." dedi. Bakan Tunç, söz konusu düzenlemenin 1 Temmuz'a yetişmemesi durumunda geriye doğru işletileceğini de sözlerine ekledi. Yapılan açıklamanın ardından önümüzdeki süreçte kira artışlarının ev sahibi, kiracı diyaloğuna nasıl yansıyacağı merak konusu oldu.

“MAL SAHİPLERİ İTİRAZ EDİYOR”

Konuyla alakalı Ajans Aydın Gazetesi’ne konuşan Ege Emlak sahibi Mert Karamanlıoğlu, “Kiracılar ve ev sahipleri arasında mükemmel bir tartışma var. Bu düzenleme uzatıldıktan sonra tefe tüfeye baktığımızda yüzde 65’lere tekabül ediyor. Şu anda bildiğimiz üzere yüzde 25 sınırı var. Mal sahipleri bu orana itiraz ediyor, hatta bazı mal sahipleri yatırımlık dairelerini satmaya karar verdiler." dedi.

Karamanlıoğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Bunun nedeni mal sahiplerinin yüzde 25’lik sınırın az olduğunu düşünmeleri. Biz de şu anda mal sahipleri ve kiracıların arasını bulmaya çalışıyoruz. Yaptırımlar şu an için kiracılar lehine çoğunlukla. Hukuksal yola başvurunca evde tahliye kararı çıkmıyor. İnşallah bu süreç bir an önce yoluna girer."

resim-2023-06-22-165748305.png

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler