Kira desteğinden kimler faydalanacak

Kira desteğinden kimler faydalanacak

Çin’de ortaya çıkmasının ardından tüm dünyayı kasıp kavuran Koranavirüs (Covid-19) salgını Türkiye’de de etkili oldu. Salgın nedeniyle birçok işletmeci dükkanları açamaz, birçok vatandaş işini yapamaz hale geldi. Bu zorlu sürecin devamında kira sorunu pat

Devlet, salgın mücadelede önemli adımlar attı. Bu adımların başında pandemi sosyal yardım ödemesi geliyor. İhtiyaç sahiplerine 1000 TL değerinde nakdi desteklemeler yapıldı. Şuana  kadar 4 milyon üzerinde aileye yapılan yardımlarda başvurular e-Devlet üzerinden alınmaya devam ediyor.

 

 

Koşullara uymak kaydıyla

 

 

Kira yardımı için yapılacak başvurularda vatandaşların önkoşullara uyması bekleniyor.  Yardım için; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, kira yardımı yapacak kişinin düzenli bir işinin olmaması,  vatandaşın sigortalı bir işte çalışmıyor olması, gelir testi yapılacak hanenin, toplam gelirinin yoksulluk sınırı altında olması, SGK 'dan herhangi bir maaş almıyor olmak (Emeklilik, dul, yetim aylığı vb.), Üzerine kayıtlı bir gayrimenkul, araç ya da taşınmaz olmaması koşulları aranıyor. Kira yardımı başvuruları e-Devlet üzerinden ihtiyaç sahibi ailelerin erişimine açıldı.

 

 

 

HABER: FATİH BAŞTÜRK DAL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler