Kira zam oranlar belli oldu; Aydın il başkanlarından ilk yorum

Kira zam oranlar belli oldu; Aydın il başkanlarından ilk yorum

TÜİK’in Ekim ayı enflasyon oranlarını açıklamasıyla birlikte kira zam oranları belli oldu. Enflasyon rakamları baz alınarak yapılan hesaplamada kira zam oranı yüzde 63,47 olarak belirlendi. Kiracı ve ev sahiplerini bir kez daha karşı karşıya getirecek olan konuu siyasi partilerin İl Başkanlarına sorduk.

(Haber: Yusuf KONRAT)

Konuyla ilgili Ajans Aydın’a konuşan CHP, AK Parti ve MHP İl Başkanları dikkat çeken ifadelere yer verdi.

“BİZİ YÖNETENLER GÖRMEZDEN GELİYOR”

Hükümetin, ev sahibi ve kiracıların arasında dengeyi sağlayamadığına dikkat çeken CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçi, “Hükümet bundan önce yüzde 25 artış sınırlandırması getirdi. Ama ev sahipleri bu durumdan çok şikayet etti. Şimdi yüzde 63’lerde açıklıyor. Bu da bize hükümetin yüzde 40’larda gösterdiği enflasyonun aslında yüzde 63’lerde olduğunu gösteriyor. Ülkemizi gerçekten hem ev sahipleri hem de kiracılar için yaşanmayacak hale getirdiler. Maalesef bizi yönetenler bunu görmezden geliyor. Halkımız bu fiyat artışları arasında ezilirken, onlar rahatça yaşıyor. CHP iktidarında bu durumu kökten çözeceğiz” dedi.

“O RAKAM ENFLASON İLE BİRLİKTE DÜŞECEK”

Enflasyonun zamanla düşmesiyle, oranlarında düşeceğini söyleyen AK Parti Aydın İl Başkanı Gökhan Ökten, “Biliyorsunuz bir süredir yüzde 25 artış kısıtlaması vardı. Şu anda artış yapacak olanlar açıklanan enflasyon rakımına göre artış yapacaklar. Her ay enflasyonun düşüşüyle beraber o oranlar da düşecektir. Yüzde 25’lik artışın olduğu dönemde ev sahipleri de mağdur olduğunu söylüyordu. Şimdi bir süreç var. Bu sürecin ardından muhakkak herkesin memnun olacağı bir orana kavuşmuş olacağız” diye konuştu.

“DEVLETİMİZ BU KONUDA GEREĞİNİ YAPACAK”

Devletin bu konu hakkında çalışmaları olduğun belirten MHP İl Başkanı Haluk Alıcık, “Biliyorsunuz bu kiracılar üzerinde fiyat artışlarından dolayı hükümetimizin yaptırımı var bu konuda. Özellikle takip ediliyor. Kafasına göre fiyat artışı yapanlar tespit edildiği takdirde, haklarında işlem yapılıyor. Hem ev sahiplerinin hem de kiracıların mağdur olmaması için devlet yetkililerimiz süreci dikkatle yürütüyor” ifadelerini kullanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler