Kış aylarının vazgeçilmezleri de zamlandı

Kış aylarının vazgeçilmezleri de zamlandı

Soğuk algınlığından korunmak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenler aktarın yolunu tuttu. Ağırlıklı olarak ıhlamur, zencefil, tarçın ve kış çayları tercih ediliyor.

Grip ve soğuk algınlığına karşı bünyesini doğal yollarla güçlendirmek isteyenlerin tercihi şifalı bitkiler.

BİTKİ ÇAYLARINA YOĞUN TALEP

Aktarlarda en çok rağbet gören ürünler ıhlamur, tarçın, zencefil, ada çayı ve papatya. Ayrıca özel karışım olan kış çayına da çokça talep var. Ancak şifa bulayım derken sağlığınızdan olmayın. Bitki çaylarının nasıl hazırlanacağını bilmek önemli. Bağışıklık sistemini güçlendirmek için çeşit çeşit bitkiler alınıyor. Uzmanlar bu ürünlerin tedavi amaçlı değil daha çok takviye amaçlı ve usulüne uygun şekilde kullanılmasını öneriyor.

ŞİFATI BİTKİ ÇAYINDA ARAYANDA VAR 

Aktar, Sertaç Çelik “Kış çaylarında satışlar iyi fakat bu günlerde hastaneler çok yoğun olduğu için hafif nezle, grip yada üşütmelerde vatandaşlar şifayı bitki çaylarında arıyor. Fiyatların yüksek olmasından ve alım gücünün zayıf olmasından kaynaklı az miktarda almaya çalışıyorlar" dedi. 

FİYATLARDA ARTIŞ SÖZ KONUSU 

Fiyatlarda artış olduğuna vurgu yapan Çelik, "Geçen yıla oranla fiyatlar yüzde elli artış var. Ihlamurun kilosu 300 lira Adaçayın 250 lira Zencefilin kilosu 70 lira" ifadelerini kullandı. 

BİTKİ ÇAYLARININ TÜKETİM ŞEKLİ ÖNEMLİ 

Bitki çaylarının hazırlanma sürecinin önemine dikkat çeken Çelik, "Bitki çaylarını bitki olarak aldıklarında kaynayan suya atıp 5 dakika demlendikten sonra tüketilmesi gerekmektedir. Kök olarak sattığımız kış çaylarını yani zencefil, zerdeçal, tarçın, karanfil gibi köklü bitki çay gruplarını ise 1-2 taşım suda kaynatılarak özünün çıkması gerekir. Daha sonrasında 5 dakika dinlenmeye bırakılıp ılık tüketilmelidir. Ayrıca şu dönemde Covid-19 hastalığında artmasından kaynaklı ciğerleri açan ve temizleyen çam kozalak şurubu ve çam kozalak macunu en çok rağbet görenler arasında kullananlar çok memnun faydasını görenler oluyor. Ayrıca kekik yağı ve kekik suyuna da çok rağbet görüyor. Satışlarımızın artması hastalığın artmasının işareti olarak değerlendiriyoruz.” dedi.

whatsapp-image-2022-02-21-at-17-11-32.jpeg

whatsapp-image-2022-02-21-at-17-11-34.jpeg

whatsapp-image-2022-02-21-at-17-11-34-1.jpeg

siiii.png

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler