Kışın çiçek bakımı nasıl olmalı?

Kışın çiçek bakımı nasıl olmalı?

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte değişen hava koşulları her canlı gibi çiçekleri de etkiliyor. Peki kışın çiçek bakımı nasıl olmalı..?

Olumsuz hava koşullarına karşı çiçekleri korumak ve yaz dönemindeki canlılıklarını sürdürebilmeleri için kışın çiçek bakımına daha fazla özen gösterilmesi gerekiyor. Ajans Aydın Gazetesi olarak yıllardır çiçekçilikle uğraşan Günay Tunalı’ya “Kış aylarında çiçek bakımı nasıl olmalı?” sorusunu sorduk, cevapları sizler için derledik. 

 “SULAMA İŞLEMİ ÇOK ÖNEMLİ”

Kışın çiçek bakımında en çok dikkat edilmesi gereken konuların başında sulama işlemin geldiğini söyleyen Günay Tunalı, “Yetersiz ya da gereğinden fazla suya maruz kalan çiçekler kısa sürede yaşamını yitiriyor. Kış mevsiminde çiçek sularken mutlaka yağışlar da hesaba katılmalı ve yaz aylarına göre daha az su verilmelidir. Eğer sulama konusunda şüpheye düşülüyorsa saksıdaki toprak kontrol edilmelidir. Toprak nemli ya da hafif ıslak ise sulama işlemi doğru miktarda yapıldığı söylenebilir. Aynı zamanda kışın musluktan akan su sıcaklığı düşük olduğu için en az bir gün dinlendirilmiş oda sıcaklığındaki suyla sulama yapılmalıdır. Şunu da belirtmek isterim çiçek saksılarına çay, kahve gibi içecekler kesinlikle dökülmemelidir” dedi.

“EN ÖNEMLİ BAKIM SEVGİ GÖSTERMEK”

Çiçeklerin her canlı gibi sevgiye ihtiyaç duyduklarını belirten Günay, “Bitkilerle konuşmak büyümelerine yardımcı oluyor. Bitkilerin değişen çevrelere tepki verebilme yetileri vardır. Bu onların hayatta kalabilmeleri için gereklidir. Yeri değiştirildiği için yaprakları solmaya başlayan bir çiçeği düşünün. O esnada yanlış olan bir şeylere tepki verdiği için yapraklarını eğiyor ve size bir mesaj veriyor aslında. Bitkiler etraflarında yaşam olmasını isteyen canlılardır. Böceklerin veya rüzgarın hiç olmadığı bir yerde bir bitkinin çoğalabilmesi neredeyse imkansızdır. Bitkiler titreşimlere karşılık verirler. Sese tepki vermelerin de esas sebebi budur" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler