Kısıtlamaların kalkması turizmcileri sevindirdi

Kısıtlamaların kalkması turizmcileri sevindirdi

KODER Başkanı Tacettin Özden, kısıtlamaların kaldırılması ile birlikte Kuşadası'nda hareketlenme yaşandığını söyledi.

İçişleri Bakanlığının 27 Haziran'da yayımladığı genelgeyle kademeli normalleşme sürecinin üçüncü etabında devam edecek ve sona erecek tedbirler kamuoyuna açıklandı.

Bu kapsamda, ilgili genelge doğrultusunda 1 Temmuz itibarıyla Türkiye'de COVID-19 ile mücadeleye ilişkin yeni bir döneme geçildi. Buna göre, pazartesi-cumartesi günleri saat 22.00'den sabah 05.00'e kadar olan ve pazarları ise tam gün uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması ile sınırlama süresince uygulanan şehirler arası seyahat kısıtlaması sona erdi.

Yeni dönemin ilk hafta sonunda turizmin göz bebeği Kuşadası ziyaretçi akınına uğradı. Yerli ve yabancı turistlerin doldurduğu plajlar, renkli görüntülere sahne oldu. Kuşadası'na giden rotalarda günün erken saatlerinde görülen yoğunluk ise dikkatlerden kaçmadı.

"GÜVENLİ ÜLKE İMAJI YARATTI"

Ajans Aydın muhabirine açıklama yapan Kuşadası Otelciler Derneği (KODER) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi Tacettin Özden, kısıtlamaların kaldırılmasının otel işletmecileri tarafından memnuniyetle karşılandığını söyledi. Özden, "Yasakların kalkması, AVM'lerin ve kafelerin açılması, hayatın normalleşmesi buraya gelecek olan yerli ve yabancı turistlerin daha rahat gelmesini sağlıyor. Anlayacağınız kararlar güvenli ülke imajı yarattı. Bir ülkede kısıtlamaların kalkması demek bir takım şeylerin düzene girmesi demektir." dedi.

Özden, Kuşadası'nda kısıtlamasız ilk hafta sonun kalabalık ve cıvıl cıvıl yaşandığını söyledi.

"CUMHURBAŞKANIMIZIN SÖZLERİ YANLIŞ ANLAŞILDI"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dile getirdiği ve kamuoyunun tepkisine neden olan "müzik yasağı" kararının ise yanlış anlaşıldığını söyleyen Özden, "Aslında bir müzik yasağı yok, zaten saat 00:00'dan sonra açık mekanlarda müzik çalınması yasak ve bu konuda bir genelge de var. Sayın Cumhurbaşkanımızın sözlerine dikkat ederseniz "Kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok" dedi, yani saat 00:00'dan sonra bazı mekanların ısrarla açık havada müziğe devam etmesinden, çevrelerini ve diğer işletmeleri rahatsız etmesinden söz etti. Bu söz de bunlara karşı söylenmiş olan bir sözdü, mecvut olan genelgenin hatırlatmasıydı. Müzik yasağı sözü yanlış mecralara aksedildi." diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler