KISITLAMAYI DELENLERE GÖZ AÇTIRILMIYOR

KISITLAMAYI DELENLERE GÖZ AÇTIRILMIYOR

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri koronavirüs kısıtlamaları nedeniyle gerçekleştirdiği denetimlere kent genelinde devam ediyor.

2019 yılının ikinci yarısında Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede küresel salgın haline dönüşen koronavirüs, milyonlarca vatandaşlın hayatını kaybetmesine neden oldu. Türkiye'de de ilk olarak 11 Mart 2020 tarihinde görülen virüs nedeniyle kısıtlamalar hayata geçirildi, birçok esnaf aylarca kepenk indirmek zorunda kaldı, öğrenciler uzun süre derslerine online olarak devam etti.

Ocak ayında Türkiye'de de başlayan aşılama işlemleri koronavirüs ile olan mücadelede yeni umut oldu. Çin'den getirilen CoronaVac aşıları kısa sürede sonuç verdi, birçok kentte olumlu düşüş kısa sürede başladı.

Vaka sayılarında görülen düşüşle beraber Mart ayının ilk günlerinden itibaren kademeli normalleşme süreci başlatıldı. Kentlerin risk oranlarına göre sınıflandırılarak kısıtlamaların kademeli olarak kaldırıldığı Türkiye'de
vaka sayılarındaki düşüş kısıtlamaların kaldırılmasıyla beraber son buldu.

Nisan ayının başlarında gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası Ramazan ayında yeni önlemlerin hayata geçirileceği açıklandı. Cumhurbaşkanlığı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile, Ramazan ayı boyunca hafta sonu ve hafta içi sokağa çıkma kısıtlamalarının arttırılacağı, birçok esnafın tekrar kepenk indireceği ve yüz yüze eğitimin birçok sınıfta son bulacağı öğrenildi.

13 Nisan'da başlayan Ramazan ayı ile birlikte hafta içi günlerde 19:00 ve 05:00 saatleri arası ile Cuma günü 19:00'dan itibaren başlayarak Pazartesi günü 05:00'da son bulan sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmaya başladı.

DENETİMLER HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, koronavirüs ile mücadele döneminde kısıtlamayı delen vatandaşlara göz açtırmamaya devam ediyor. "Yoğunlaştırılmış dinamik denetim" modeli çerçevesinde gerçekleştirilen uygulamalar, 17 ilçenin birçok farklı noktasında sürüyor.

Ekipler, durdurdukları araçlardaki sürücü ve yolcuların seyahat izin belgelerini kontrol ediyor.

whatsapp-image-2021-04-16-at-21-59-44.jpeg

whatsapp-image-2021-04-16-at-21-59-451.jpeg

whatsapp-image-2021-04-16-at-21-59-45.jpeg

whatsapp-image-2021-04-16-at-21-59-452.jpeg

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler