Kızılay Aydın'da Sefa Şık başkan oldu

Kızılay Aydın'da Sefa Şık başkan oldu

Bugün gerçekleştirilen Kızılay Aydın Şubesi Olağan Genel Kurulu'nda Sefa Şık Şube Başkanı olarak seçildi.

Kızılay Aydın Şubesi Olağan Genel Kurulu bugün gerçekleştirildi. Çok sayıda üyenin katılım sağladığı genel kurulda, geçtiğimiz günlerde Şube Başkanı olarak göreve atanan Sefa Şık, delegelerin oyu ile başkan olarak seçildi.

Şube Başkanı ŞIK, kongrede yaptığı konuşmasında, "Tarihi itibariyle kök salarken edindiği misyon icabı KIZILAY, savaş alanında yaralanan ya da hastalanan askerlere hiçbir ayrım gözetmeksizin yardım etmek arzusundan doğmuştur.

11 Haziran 1868 tarihinde "Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti" adıyla kurulan Kızılay, 1877'de "Osmanlı Hilali Ahmer Cemiyeti", 1923'de "Türkiye Hilaliahmer Cemiyeti", 1935'te "Türkiye Kızılay Cemiyeti" ve 1947'de "Türkiye Kızılay Derneği" adını almıştır.

Kızılay'ın amacı, her nerede görülür ise, hiçbir ayrım yapmaksızın insanın acısını önlemeye veya hafifletmeye çalışmak, insanın hayatını ve sağlığını korumak, onun kişiliğine saygı gösterilmesini sağlamak ve insanlar arasındaki karşılıklı anlayışı, dostluğu saygıyı, işbirliğini ve sürekli barışı getirmeye uğraşmaktır. Kızılay ihtiyaç anında dayanışmanın, ıstırap anında eşitliğin, savaşın en kızgın anında insancıllığın, tarafsızlığın ve barışın simgesidir.
Kızılay, Uluslararası Kızılay-Kızılhaç Topluluğu'nun temel ilkelerini paylaşır. Bunlar; insanlık, ayrım gözetmemek, tarafsızlık, bağımsızlık, hayır kurumu niteliği, birlik ve evrensellik ilkeleridir.

Kızılay, tüzel kişiliğe sahip, özel hukuk hükümlerine tâbi, kâr amacı gütmeyen, yardım ve hizmetleri karşılıksız olan ve kamu yararına çalışan bir gönüllü sosyal hizmet kuruluşudur.

Kızılay'ın teşkilatı, Genel merkez ve şubelerden oluşur. Kızılay'ın Genel Müdürlük teşkilatı dışında kalan bütün kademelerindeki görevler fahridir ve gönüllülük esasına dayanır.

Bu gönüllülüğün bizlerdeki etkisi ise, yüce bir inancın gölgesinde, milli ve manevi şuurumuzun meyvesini oluşturacak niteliktedir. Gençlik yapılanmamızdan kadın ve aileye kadar sirayet eden Kızılay hareketi, zor zamanların kuşatıcısı olmuş ve olmaya da devam edecektir. Millet olarak geçtiğimiz tüm zorlu süreçlerin içerisinde daima milli bir duruş sergilemiş, etnik unsur, din ve ideoloji gözetmeksizin, maddi karşılığı olmayan bir kararlılığın sembolü haline gelmiştir. Bizler de Kızılayımıza bugün, bu ilkeler doğrultusunda Aydın şubesi olarak şahsım ve yönetim kurulumuzla birlikte gönüllü olmanın arzusundayız. Mevcut durumumuzda Aydın ili içerisinde Aydın, Efeler, Nazilli, Söke ve Kuşadası şubeleriyle bir bütüne hizmet ederken, kalan 13 ilçemizde tesis edilmiş olan temsilciliklerimizle de kurumumuzun iyilik hareketi misyonunu yaymayı hedeflemekteyiz. Şubesi olan ilçelerimiz kendi iç dinamiklerine bağlı kalırken, Aydın’ın il şubesi tanımı, 13 ilçe temsilciliğinin sevk ve idaresini tesis etmek üzerinedir. Dolayısıyla kurumumuz, teşkilat ödevleri olan ve kurumsal hafızasıyla dünü bugünle bağdaştırarak, gerçek ihtiyaç sahiplerini tespit edip, gönüllüleri aracılığıyla bağışçılarını, iyilik ülküsünde buluşturmanın idealindedir. Önümüzdeki günlerde üç ayların üçüncüsü ve gözümüzün nuru olan Ramazan ayını ihya ederken, Kızılay ailesi üzerine düşen görevleri yerine getirmekten geri kalmayacaktır. Bu doğrultuda genel merkezimizin “dayanışma yılı”  olarak belirlediği 2022 yılında, yine gönüllülerimizle ihtiyaç sahiplerine ulaşırken, bağışçılarımızla da bu dayanışmayı beslemenin hedefindeyiz. Ramazan ayı bizler için bu hedeflerin gerçekleşmesinde önem arz etmektedir. 

Türk Kızılay Aydın şubemiz, adını verdiği Kızılay Caddesin’de faaliyetlerini sürdürmekte ve gönüllülerini bu çatının altında toplamaya devam etmektedir. Dünyada yaşanan savaşların ve mağdur olan insanların yaralarını sarma görevi olan teşkilatımızın en büyük kaynağı insandır. Dolayısıyla bir kişinin vereceği gönülden destek belki yüz belki binlerce mazlum ve mağdurun yarasına merhem olmaya vesile olacaktır. Her dönemde çağrımız olan “iyilik sensiz olmaz”
inancıyla iyilik hareketimize eş ve dostlarınızı davet ediyorum dedi.

Kızılay Aydın Şube Başkanı Sefa Şık'ın yönetim kurulunda şu isimler yer aldı;

Cihad Pirci
Ömer Sabri Karagöz
Mehmet Can Hanaylı
Ömer Kurt
Zeki Zedeli
Fikret Güryeli
Aslıhan Merve Esin
Muhammed Aydın

Denetçi
Mustafa Özalp

whatsapp-image-2022-03-26-at-20-24-43-1.jpeg

whatsapp-image-2022-03-26-at-20-24-42.jpeg

whatsapp-image-2022-03-26-at-20-24-43-2.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler