Kızılay'dan İdlib İçin Yardım Çağrısı

Kızılay'dan İdlib İçin Yardım Çağrısı

Türk Kızılay Aydın Şube Başkanı Mesut Mezkit, Aydınlı hayırseverleri savaş mağduru İdlib halkına yardım etmeleri için çağrıda bulundu. Mezkit, "Aylan bebek gibi Erva bebeğin de yükü ağır. Taşıyamayacağımız bir yük gerçekten" dedi.

Türk Kızılay Aydın Şube Başkanı Mesut Mezkit, 2011 yılından bu yana ağır saldırılar altında olan İdlip halkının yaşadığı zorlukları anlattı.Mezkit yaptığı açıklamasında, “İdlib’de 2011 yılından bu yana yaşanan hadiselerde en ağır saldırıların, en ağır insanlık yükünün olduğu bir dönemden geçildi.  Hatırlanacağı üzere Bodrum sahillerinde Aylan bebek bulunmuştu ve bütün bir insanlığı bu anlamda titretmişti. Hatta onu taşıyan askerimiz şunu söylemişti, “Arkadaşlarım bana sordular, ‘Bu ağır yükü nasıl taşıdınız?’ diye”. Sadece 2-3 gün önce bombardımanda ailesini yitirmiş olan ve 25 gündür kayıp olan 5 yaşındaki Erva bebek de cansız bir şekilde bulunmuş haldeydi İdlib’de. Aylan bebek gibi onun da yükü ağır. Taşıyamayacağımız bir yük gerçekten.” diye konuştu.

 

GELENLERİN SAYISI 1 MİLYONU AŞTI

 

Geçen yıl 1 milyonu aşkın mültecinin geldiğini belirten Mezkit, “Aralıktan bu yana ise 400 bine yaklaştı. Türk Kızlayı da elinden geldiği kadar içerideki insan yükünü, insan ıstırabının yükünü taşımaya gayret ediyor. “Bir Aradayız, İdlib’in Yanındayız” kampanyası çerçevesinde halkımızı, milletimizi, Aydınlı hayırseverleri bu acının dindirilmesi için el uzatmaya davet ediyoruz. Türk Kızılayı bölgede ekipleriyle birlikte yardımları ulaştırmaya devam edecektir.” dedi.

 

ACİL YARDIM ÇAĞRISI

 

Hayırseverlerin nasıl yardım yapabileceklerini anlatan Mezkit, "Hayırseverlerimiz telefonlarında 'HİLAL' yazıp 2868'e mesaj atarak yardım yapabilir. İsteyenler de Türk Kızılay Aydın İl Başkanlığı yetkililerine, makbuz karşılığında nakdi ve ayni yardımlarını ulaştırabilir" dedi. Mezkit, ayni ihtiyaç listesinde battaniye, konserve yiyecek, soba, mazot, kömür gibi ısınma malzemeleri, branda, çadır, gıda kolisi, hijyen kolisi, yatak, bebek maması, bisküvisi ve bezi yer aldığını ifade etti.

 

Kızılay'a makbuz karşılığında yapılan nakdi bağışların yüzde 100'ünün vergi matrahından muaf olduğunun altını çizen Mezkit, gıda ve hijyen bağışlarının da aynı muafiyete tabi olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler