Koçarlı Boğa Güreşi Festivali renkli görüntülerle başladı

Koçarlı Boğa Güreşi Festivali renkli görüntülerle başladı

Aydın’ın Koçarlı İlçesinde bu yıl 1.’si düzenlenen yılın ilk “Boğa Güreşi Festivali” başladı.

Koçarlı Belediyesi tarafından Yeniköy Festival alanında gerçekleşen güreşlerde şampiyon boğaların rakipleri ile karşılaşmaları başlarken, Koçarlı’da heyecanla beklenen ve yılın ilk güreşi olması dolayısıyla güreşe hasret kalan güreş severlerin yanı sıra kadınlar ve çocuklarda yoğun ilgi gösteriyor.

Renkli görüntülere sahne olan 1. Koçarlı Boğa Güreşi Festivalinde yaklaşık 100 boğa rakipleriyle karşı karşıya gelecek. Güreşlerde Baş, Baş üstü, Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı ve Bayrak güreşi olmak toplam 17 ayrı kupa karşılaşması nefesleri kesecek.

Aydın’ın en önemli kültürel etkinlikleri arasında yer alan geleneksel boğa güreşlerinin bu yıl Koçarlı’da ilk kez gerçekleştiğini ifade eden Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan “Soğuk havaya rağmen güreşe olan ilgiden dolayı memnunuz. 2022 yılı takvimi ile yılın ilk güreşini Koçarlı’da gerçekleştiriyoruz. Bu yüzden de Türkiye’nin değişik illerinden binlerce güreş severleri festival alanımız da ağırlıyoruz. Boğa Güreşi Festivalimizde Ege, Marmara bölgesi başta olmak üzere Çanakkale, İzmir, Muğla ve Aydın'ın ilçelerinden 100 boğa rakipleri ile mücadele edecek. Boğa sahiplerine başarılar, güreşecek olan boğalarımıza da güç ve kuvvet diliyorum” dedi.

whatsapp-image-2022-03-20-at-13-42-39.jpeg

whatsapp-image-2022-03-20-at-13-42-38-1.jpeg

whatsapp-image-2022-03-20-at-13-42-38.jpeg

whatsapp-image-2022-03-20-at-13-42-40.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler