Konserde Nazilli zeybeği coşkusu

Konserde Nazilli zeybeği coşkusu

Nazilli Belediyesi ve Nazilli Kaymakamlığı'nın katkıları ile düzenlenen Nazilli Kaymakamlığı Türk Sanat Müziği Korosu Yeni Yıl Konseri izleyenleri büyüledi

Birbirinden güzel eserlerin seslendirildiği konserde, TRT Sanatçısı Bestekar Selim Öztaş ve eşi Ses Sanatçısı Neşe Öztaş muhteşem yorumuyla dinleyenlerin kulaklarının pasını sildi.

 

Mehmet Yüzügüler Tiyatro Salonunda gerçekleştirilen Yeni Yıl Konseri’ne Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Nazilli İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Latif Akgün, Nazilli Baro Temsilcisi Emel Şahin, İYİ Parti Nazilli İlçe Başkanı Durmuş Kural ve çok sayıda sanatsever katıldı.

 

Mustafa Dinçkol'un şefliğinde, Güzin Cabbar Danacı’nın sunumuyla gerçekleşen konserin ilk bölümünde Konuk Sanatçı Bestekar Selim Öztaş'ın eserlerinin de yer aldığı şarkılar ile izleyenler coşkulu anlar yaşadı.

 

Konserin ikinci bölümünde ise Solistler Geçidi ve Neşe-Selim Öztaş'ın sevilen şarkılarına yer verildi.

Konserde Bestekar Selim Öztaş'a doğum günü sürprizi yapılırken, Nazilli Sümerbanklılar Derneği'nin kurucusu ve Başkanı İlhan Öden tarafından Sümerbank arşivlerinde tesadüfen bulduğu Nazilli Zeybeği'nin hikayesi anlatıldı.

 

Mustafa Dinçkol'un derlemesini yaptığı Nazilli Zeybeği Türk Sanat Müziği Saz heyeti tarafından ilk kez çalınması ise salondaki izleyicilerde büyük heyecan yarattı.

 

Gecenin sonunda sahneye davet edilen protokol, solist ve koristlere çiçek takdimlerinin ardından koristlerin arasında yer alarak son üç esere eşlik etti.

 

Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Nazilli’de 4 aydır görev yaptığını vurgulayarak; “Nazilli sanayi ve eğitim anlamında önemli bir yere sahip ama sanat adına da çok güzel işler başarıyorlar. Bugün burada olmaktan ve sizleri dinlemekten dolayı ayrı keyif aldım. Teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ise Nazilli’nin kültür ve sanat anlamında daha iyi noktalara ulaşması için çalışacaklarını ifade ederek “Bugün burada çok güzel bir gece yaşadık. Nazilli’de sanatsal ve kültürel anlamda işler yapmaya devam edeceğiz. Sanat anlamında bize doyumsuz bir gece yaşatan değerli saz ekibimize, koro ekibimize ve değerli üstatlarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler