Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Özen: "En büyük engel ön yargılar"

Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Özen: "En büyük engel ön yargılar"

15 Ekim Beyaz Baston Körler Güvenlik Günü dolayısıyla Altı Nokta Körler Derneği Aydın Şubesi Atatürk Kent Meydanı'nda basın açıklaması düzenledi.

HABER: (Berna AYDIN)

Kent Meydanı'nda üyelerin katılımıyla gerçekleştirilen program İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını yapan Bayram Özen, "Şehir içinde seyahat ederken onur kırıcı muamelelerle karşılaşmak istemiyoruz" dedi.

33.jpg

“HER YERDE ENGELLE KARŞILAŞIYORUZ”

Savaştıkları tek şeyin kaldırıma çıkamamak olmadığını belirten Özen, “Biz beyaz bastonumuzla yola çıkmak istediğimizde kamu binalarında, parklarda, bahçelerde, toplu taşımalarda her yerde engelle karşılaşıyoruz. Engeli sadece kaldırımdan inip çıkarken veya kaldırımlara gelişigüzel konulan esnafın kasası, sandalyesi olarak düşünmeyin. En büyük engel kahrolası ön yargılar! Dedi.

22.jpg

“ATOMU PARÇALAMAKTAN DAHA ZOR BİR ŞEYLE MÜCADELE EDİYORUZ”

MEB’in okullardaki müfredata engelliliğe dair ders eklemesi gerektiğini savunan Bayram Özen “Tüm bunların ortadan kaldırılabilmesi, ön yargıların bertaraf edilebilmesi için Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) anaokulundan itibaren müfredata engelliliğe dair bir ders programı koyması gerekiyor. Ünlü bilim insanının da dediği gibi “ön yargıyı parçalamak atomu parçalamaktan daha zor” işte biz atomu parçalamaktan daha zor olan bir şeyle mücadele ediyoruz.” Diyerek küçük yaştan itibaren insanları bilgilendirmenin doğruluğunu savundu.

44.jpg

“AB STANDARTLARINDA BİR MUAMELE GÖRMEK İSTİYORUZ”

İstediklerinin çok bir şey olmadığını herkes gibi haklara sahip olmak istediklerini söyleyen Özen, “Biliyorsunuz ki ücretsiz seyahat hakkımız var. Aydın’da 16 numaralı özel halk otobüsüne bindiğimizde şoför, bize refakat eden arkadaşa dönerek ücretini siz mi ödeyeceksiniz gibi bir hadsizlikte bulundu. Bu bir yasal hak elbette ki biz ücretsiz seyahat hakkının tanınmasından çok da memnun değiliz. Bizim istediğimiz AB standartlarında olduğu gibi çalışan çalışmayan tüm engellilere tazminat verilsin ve bu tazminatla engelliler isterse ücretli olarak seyahat etsin. Böylesine onur kırıcı muamelelerle karşılaşmasın.” Diyerek konuşmasını tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler