Koronavirüse yakalandınız mı?

Koronavirüse yakalandınız mı?

Yaklaşık 13 aydır Türkiye üzerindeki etkisini sürdüren koronavirüs salgını bugüne kadar, yaklaşık 82 milyon nüfusa sahip ülkede, 5 milyon 306 bin 690 kişiye bulaştı. Ajans Aydın olarak Aydınlılara "Koronavirüse yakalandınız mı?" sorusunu sorduk.

2019 yılının ikinci yarısında Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede küresel salgın haline dönüşen koronavirüs, bugüne kadar 3 milyon 760 binden fazla insanın hayatını kaybetmesine neden oldu. 174 milyondan fazla insanı da yatağa düşüren virüs, Türkiye'de ilk olarak 11 Mart 2020 tarihinde görüldü. Aylarca süren kısıtlamaların hayata geçirilmesine, eğitim-öğretimin uzun süre uzaktan görülmesine ve  ekonominin derinden sarsılmasına neden olan salgın, Türkiye'de 48 bin 428 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Yaklaşık 82 milyon nüfusa sahip ülkede 5 milyon 306 bin 690 kişi hastalıkla mücadele etti, 5 milyon 179 bin 833 kişi iyileşti.

Pandemiden kurtuluşun umudu ise aşılama işlemleri oldu. Çin menşeili Sinovac ve Almanya menşeili BioNtech aşılarının uygulandığı Türkiye'de bugüne kadar 18 milyon 646 bin 114 adet 1. doz ve 13 milyon 472 bin 195 adet 2. doz olmak üzere toplamda 32 milyon 118 bin 309 doz aşı uygulandı. Aşılama işlemleri, vatandaşların risk sırasına göre devam ediyor.

Etkisine 1 yıldan uzun süren hastalık Aydın'da olumlu seyir göstermeye başladı. Mayıs ayının ilk günlerinden bu yana  kentteki vaka sayılarında görülen düşüş, vatandaşlar ve esnaflar tarafından mutlulukla karşılandı. 

Bizlerde Ajans Aydın olarak Efeler ilçesinde bulunan Atatürk Kent Meydanı'nda günlerini geçiren Aydınlılara "Koronavirüse yakalandınız mı?" sorusunu sorduk, cevapları sizler için derledik.

"KORKUYORUZ"

Efeler ilçesinde yaşayan Ayşe Yılmaz, "Hep dikkat ettik, bu sayede de ne ailem ne de ben virüse yakalanmadık. Korkuyoruz, o kadar insan öldü." diyerek virüs riskinin henüz atlatılmadığına dikkat çekti.

Yılmaz gibi Efeler ilçesinde yaşayan ve Fen Bilgisi Öğretmeni olduğunu belirten Muammer Aksoy ise "Virüse çok şükür hiç yakalanmadım fakat ne olur ne olmaz, tedbir elden bırakılmamalı. Evde çocuğumuz var, ona yazık her şeyden önce ancak sürekli maske takmakta iyi değil. Bakalım, sonumuz ne olur Allah bilir." diye konuştu.

"AİLEMDE KİMSE YAKALANMADI"

Virüsün varlığına inanmadığını söyleyen Hatice Örsoğlu, "Ne kendim, ne ailem, ne sülalem, ne yakınlarım; çevremde 1 kişi dahi virüs olmadı. Ben bu virüse inanmıyorum, bence hayatını kaybedenler ilaçlardan dolayı ölüyor, ülkemiz sistemli bir operasyona kurban gidiyor" ifadelerini kullandı.

Virüse 2 kere yakalandığını söyleyen Ersin Gürbüz ise, "2 kez yakalandım ben virüse. Dışarı çıkmadım ve kimseyle halinde bulunmadım. Hafif seyretti, o kadar ağır atlatamadım. Sırt ağrılarım oldu, onun dışında pek hissetmedim" dedi.

Virüse 2020 yılının Mayıs ayında yakalandığını belirten Hüsnü Alboğa, "Virüs çıktı, 2 ay sonra beni yataklara düşürdü. Biraz zorlu bir süreç oldu benim için ama ilk zamanında geçirip atlatmanın bir artı olduğunu düşünüyorum" sözlerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler