Koruğun suyu çıktı

Koruğun suyu çıktı

Efeler'de kahve işletmeciliği yapan Ahmet Alpdoğan, koruk suyuna talebin son yıllarda arttığını belirtti.

Aydın yöresinde yetişen ve son yıllarda tüm Türkiye'de tüketilmeye başlayan koruk suyu, özellikle gençlerin favori içeceklerinden birisi haline geldi.

Efeler ilçesine bağlı Güzelhisar Mahallesi'nde 19 yıldır kıraathane işletmeciliği yapan Ahmet Alpdoğan, koruk suyunun kıraathanelerin gelenekselleşmiş içecekleri arasında yer aldığını belirtti. Havaların ısınması nedeniyle talebin de arttığını söyleyen Alpdoğan, "Benim müşterilerimin yüzde 90'ı genç, bu yüzden de elimden geldiğince yapay ürün sokmuyorum dükkana. Bugün mesela 4 bidon koruk suyu ve limonata tüketildi. Faydalı ve doğal bir içecek olması nedeniyle tercih ediliyor. Diğer içecekleri kötülemiyorum fakat koruk suyuna talep çok fazla. Ayrıca, "Koruk Aydın'da ortaya çıktı" denir" dedi.

FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

Koruk suyunun son yıllarda yaygınlaşmaya başladığına vurgu yapan Alpdoğan, "Gençler gittikleri yerlerde koruk suyu olup olmadığını sorgulamaya başladı" diyerek bu durumdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Koruk suyunun faydalarına da dikkat çeken Alpdoğan, "Koruk suyunun iştah açıcı bir özelliği vardır. Bu yüzden iştahı zayıf çocukların tüketmesi tavsiye edilir. Vücutta biriken zararlı toksinlerin atılmasına yardımcı olur ve antioksidan kaynağı olarak bilinir. Göz sağlığını koruyucu etkileri vardır. Hem tadı hem içeriği sayesinde vücudu rahatlatır. Kadınlarda özellikle regl dönemi öncesinde görülen ödemin atılmasına yardımcı olur. Kalp ve damar sağlığını korur, kalp hastalıklarını önler. Böbrek hastalarının koruk suyu tüketmesi tavsiye edilir. Koruk suyu, böbrek taşının atılmasına yardımcı olur" ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

whatsapp-image-2021-07-08-at-17-46-55.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler