KÖŞK’TE CEVİZ HASADI BAŞLADI

KÖŞK’TE CEVİZ HASADI BAŞLADI

Köşk'ün önde gelen ürünleri arasında yer alan incirden sonra ceviz hasadı başladı.

Özellikle Köşk'ün kuzey kesiminde kalan ve yoğun bir şekilde ceviz üretiminin yapılan yaylalarda bu sene cevizlerde rekolte ve kalitenin oldukça iyi olduğu belirtildi.

Geçen yıla oranla hasadın bol ve ürünlerin kaliteli olması üreticilerin yüzünü güldürürken, yayla köylerinde yaşayan incir, zeytin, kestane ve ceviz üreterek geçimini sağlayan çiftçiler atadan kalma usullerle ceviz hasadına başladı. 

Sarp ve yamaç arazilerde makine ile çalışılmadığı için uzun sırıklarla erkekler tarafından ağaçlardan çırpılarak yere düşürülen cevizler kadınlar tarafından toplanarak çuvallanıyor. Bir süre dinlendirildikten sonra yeşil kabuklarından ayrıştırılan cevizler pazarlarda satışa sunuluyor.

Sonbaharın gelmesi ile birlikte ceviz hasat sezonuna girdiklerini belirten Cumayanı mahallesi, Kocagedik mevkii çiftçilerinden Yasin Girgin, geçen yıl kuraklık nedeniyle rekolte ve kalite düşüklüğü yaşanan cevizde bu yıl mevsimin güzel geçmesinden dolayı ürün ve kalitenin çok iyi olduğunu söyledi. Pandemiden sonra gıda üretiminin kıymetlendiğini belirten Palaz, üreticinin en güzel şekilde ürünü ürettiğini şimdi iyi bir fiyatla emeklerinin karşılığını almayı beklediklerini söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler