KÜÇÜK EFE PANDEMİ NEDENİYLE ÇAYCI OLDU

KÜÇÜK EFE PANDEMİ NEDENİYLE ÇAYCI OLDU

Efeler'de çaycılık yapan Efe Acer, hem vatandaşların hem de esnafın kalbini kazanmış durumda.

İlk olarak 11 Mart 2020 tarihinde Türkiye'de görülen koronavirüs, eğitim-öğretim hayatını derinden etkiledi. Ülke genelinde bulunan tüm eğitim kurumlarında uzaktan eğitim modeline geçilen pandemi döneminde öğrenciler neredeyse 1 yıl boyunca sınıflara giremedi, okul bahçeleri boş kaldı.

Pandemi döneminin çocuklar için verimli geçmesini isteyen aileler alternatif yollara yöneldi. Aydın'ın Efeler ilçesine bağlı Güzelhisar Mahallesi'nde çay ocağı işleten Erhan Acer'de 10 yaşındaki oğlu Efe'yi kendisiyle beraber dükkana getirmeye başladı.

Koronavirüs tehlikesinin devam ettiği nedeniyle Efe'yi pandemi bitene kadar sınıfına göndermemeyi kararlaştırdıklarını dile getiren baba Acer, "Koronavirüs onbinlerce can almışken, 7'den 70'e bir tehlike oluştururken nasıl okula gönderelim?" dedi ve ekledi, "Efe'de benimle beraber dükkana geliyor, burada bana yardımcı oluyor. İyice alıştı, bazı günler hadi bugün sen gelme diyorum yine de gelmek için ısrar ediyor. Küçük adam oldu adeta. Tabii bu süreçte derslerinden de geri kalmaması için elimizden geleni yapıyoruz, her şeyden önce eğitim" dedi.

Çalıştığı için çok mutlu olduğunu belirten Efe, "Ben burayı çok seviyorum" dedi. Efe'nin artık sokağın bir parçası olduğunu söyleyen mahalle esnafı da "Koskoca adamların öf püf dediği işi Efe küçücük haliyle krallar gibi yapıyor" diye konuştu.

whatsapp-image-2021-03-29-at-16-18-25-2.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler