Kültür ve turizm bakanı Ersoy Aydın'da
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Aydın Kültür Yolu Festivali’nin açılışında festivalin 26 şehre ulaştığını belirterek kültür-sanat etkinliklerinin herkes için erişilebilir hale geldiğini vurguladı.
Mehmet Nuri Ersoy, Aydın Kültür Yolu Festivali ile Atilla Koç Kültür Merkezi’nin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin bu yıl 26 şehri kapsadığını söyledi. Festival kapsamında 9 gün boyunca 10 farklı noktada 43 başlık altında 177 etkinliğin gerçekleştirileceğini belirten Ersoy; konser, sergi, atölye, söyleşi ve film gösterimlerinden oluşan geniş bir program hazırlandığını ifade etti.


Festivalin toplumun her kesimine hitap ettiğini dile getiren Ersoy, şehirlerin kültür, sanat ve turizm potansiyelinin bu organizasyonlarla daha görünür hale geldiğini kaydetti. “Kültür ve sanat etkinliklerinin sınıfsal bir ayrıcalık olduğu anlayışı tamamen yıkılmakta, her kesimden insanımız bu zengin dünyadan gönlünce faydalanmaktadır.” dedi.



Aydın’a özgü etkinliklere de değinen Ersoy, Tekstil Park’ta “Osmanlı’nın Mukaddes Emanetleri”, “Korunan Zaman: Arkeolojik Mirasın Görsel Yolculuğu” ve “Yaşayan Miras Aydın” sergilerinin yer alacağını, ayrıca geleneksel sanatlara yönelik atölyeler ile “Lezzet Noktası” projesi kapsamında kentin gastronomi mirasının tanıtılacağını aktardı.
Programda, Aydın Atilla Koç Kültür Merkezi’nin açılışı da gerçekleştirilirken merkeze eski bakan Atilla Koç’un isminin verilmesinin anlamlı olduğu vurgulandı.
Koç, Aydın Valisi Yakup Canbolat ile AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş da konuşma yaptı.
Konuşmanın ardından Ersoy, Koç'a plaket verdi.
Programa Aydın Valisi Yakup Canbolat, AK Parti Aydın milletvekilleri Seda Sarıbaş ve Ömer Özmen ile Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkanı Özlem Çerçioğlu da katıldı.


Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.