Kurban geleneğini pandemi vurdu

Kurban geleneğini pandemi vurdu

Efeler Hayvan Pazarı'nda Kurban Bayramı'na 1 haftadan az bir süre kalmasına rağmen alışılageldik manzaraların oluşmaması dikkat çekti.

Kurban Bayramı bu sene 20-23 Temmuz tarihleri arasında kutlanacak. Aydın'da da her sene coşkuyla kutlanan bayrama 1 haftadan az bir süre kalmasına rağmen Efeler Hayvan Pazarı'nda alışılageldik manzaraların oluşmaması dikkat çekti.

Az sayıda üreticinin geldiği ve vatandaşların ilgi göstermediği pazar alanı, pandeminin etkisini gözler önüne serdi. Üreticiler, "Biz her sene bu pazara geliriz, ilk defa pazarı bu şekilde gördük. Gördüğünüz gibi ne müşteri var, ne de yeterli sayıda üretici. Hayvanlarımızı satamasak dahi pazarın önümüzdeki günlerde dolmasını umut ediyoruz" dedi.

"VATANDAŞLAR TATİLE GİTMEYİ TERCİH EDİYOR"

Pazarda koyun, koç ve keçi satıcılığı yapan Barış Kılıçaslan, yoğunluk oluşmamasının nedeninin insanların bayram tatilini evlerinde değil turizm bölgelerinde geçirmesinden kaynaklandığını söyledi. Kılıçaslan,"Normalleşme süreci sezonla birlikte başladı, aylardır evlerinde kalan insanlarda bayramı turizm bölgelerinde geçirmeyi tercih etti. 80 hayvan getirdim, henüz 10'unu satabildim. Umarım önümüzdeki günlerde satışlarımız artar yoksa işimiz çok zor" diye konuştu.

whatsapp-image-2021-07-14-at-13-40-15.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler