Kurban Kesim Prosedürleri Belirlendi

Kurban Kesim Prosedürleri Belirlendi

2020 Yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ’de yayımlanan bilgiler ışığında kurban kesim kuralları belli oldu. Buna göre kurban satış yerleri İstanbul’da 15 gün diğer 80 ilde 1 ay öncesinden hazır hale getirilecek. Bu tarihlerden önce kurbanl

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından oluşturulan 2020 Yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulamasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğe göre her ilde Kurban Hizmetleri Komisyonu kurulacak. Bu komisyonlarda illerde vali veya vali yardımcıları ilçelerde ise kaymakamlar başkanlık yapacak. Komisyon üyeleri ise müftülük, il veya ilçe sağlık müdürlüğü, il veya ilçe tarım ve orman müdürlüğü, çevre şehircilik il müdürlüğü, belediye ve Türkiye Diyanet Vakfı temsilcilerinden oluşacak.

İllerde ihtiyaç oranında kapasiteye sahip kurban satış ve kesim yerleri oluşturulacak. Öte yandan Kurban Bayramı’nda yaşanabilecek herhangi bir yaralanmanı önüne geçebilmek için ‘acemi kasaplara’ yönelik Halk Eğitim Merkezleri’nde 20 saati bulan “Kurban Kesim Elemanı” kursu düzenlenecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler