Kurban tatili Efelerli esnafın yüzünü güldürmedi

Kurban tatili Efelerli esnafın yüzünü güldürmedi

Efeler'de kafe ve restoran işletmeciliği yapan esnaflar, Kurban Bayramı tatilinde bekledikleri işi yapamadıklarını belirtti.

Kademeli normalleşme süreci tüm Türkiye'de olduğu gibi Aydın'da da 1 Temmuz Perşembe günü itibariyle başladı. Sokağa çıkma kısıtlamaları, kafe ve restoran gibi işletmelerde uygulanan yasaklar ile uzaktan eğitim sürecinin sonlandırıldığı dönem, pandemi nedeniyle uzun süredir kepenk indiren esnaf ve işletmeciler tarafından mutlulukla karşılandı.

Kurban Bayramı tatili ise Türkiye genelinde 16 Temmuz Cuma günü başladı. 26 Temmuz Pazartesi gününe kadar devam edecek olan 9 günlük tatil nedeniyle vatandaşlar Kuşadası, Didim, Bodrum ve Antalya gibi turizm merkezlerine akın etti.

"TEKRAR KAPANDIK"

Aydın'ın Efeler ilçesinde kafe işletmeciliği yapan Rıdvan Özarslan, tatil döneminde iş yapmayı umut ettiklerini fakat düşüncelerinin gerçekleşmediğini söyledi. 16 Temmuz öncesindeki 15 günlük süreçte daha fazla iş yaptıklarını belirten Özarslan, "Kurban Bayramı tatili bizler için tam bir fiyasko oldu. Efeler'de resmen insan kalmadı, herkes Kuşadası ve Didim gibi yerlere akın etti. 1 haftadır gündüzleri sinek avlıyoruz, akşamları ise 2-3 iş yapıp kapatıyoruz. Tam iş yaptık demeye başlamıştık, tatil kötü oldu. 9 günlük bir tam kapanma daha oldu bizler için" dedi.

"MALZEMELER BOZULDU"

Kentte restoran işletmeciliği yapan ve tatil için stok yaptıklarını fakat bu ürünlerin bazılarının bozulduğunu söyleyen Şükrü Yormaz ise, "1 Temmuz sonrasında her şey çok güzeldi, eski günlerimize döndük diyebiliriz. Biliyorsunuz pandemi bizler için yıkıcı oldu ve zorlu günler geçirdik fakat tatil her şeyi tekrar yerle bir etti. Paket servis işleri de azaldı tatil sürecinde tabii.

Ben ve birçok esnaf dostum tatilde toptancıların kapalı olacağını düşünerek stok yapmıştık, bu stoklar elimizde kaldı. Ürünlerimizden bozulanlar dahi oldu, bunlar hep zarar yazdı"
diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler