Kurşun geçirmez cam bir yere kadar eğitim olması şart; Aydın’da taksiciler kurşun geçirmez kabin istiyo

Kurşun geçirmez cam bir yere kadar eğitim olması şart; Aydın’da taksiciler kurşun geçirmez kabin istiyo

İzmir'de soğukta üşümesin diye taksisine aldığı şahıs tarafından silahla öldürülen Oğuz Erge, Türkiye gündemine oturdu. Yaşanan olay sonrası taksiciler kurşun geçirmez kabin zorunluğu getirilmesini istiyor.

Haber: ( Yusuf KONRAT)

Oğuz Erge (44) İzmir'de soğukta üşümesin diye aldığı şahıs tarafından silahla vurularak öldürüldü. Türkiye’yi ayağa kaldıran olay sonrasında taksiciler kırılmaz ve kurşun geçirmez kabin için seslerini duyurmaya çalışıyor.

Aydın’da taksi şoförleri yıllardır bu uygulamanın gelmesini istediklerini fakat bir türlü hayata geçiremediklerini dile getirdi.

HERŞEYİN BAŞI EĞİTİM

Her şeyin başı eğitim diyen Muharrem Aktur, “Her şeyin başı eğitim, kurşun geçirmez cam bir yere kadar, eğitim olması şart. Şu an normal eğitim zaten çok laçka. Eski gelenek, görenek, saygı, sevgi hiçbir şey kalmadı. Önce çocukları eğitelim, insanları eğitelim ki, insanlar böyle şeylere ihtiyaç duymasın. İstediğin kadar koru böyle insanlar çoğaldıktan sonra bu korumanın hiçbir mantığı yok” diye aktardı.

TÜRKİYE’DE ŞART

Kurşun geçirmez kabinin Türkiye’de şart olduğunu ifade eden Fuat Ceylan, “Bu kurşun geçirmesi kabin her zaman Türkiye'de şarttır, gereklidir. Ama maalesef konuşuluyor, hep orada kalıyor. Biz bunu icraatını istiyoruz, yapılması gerekli. Yıllardan böyledir bu işler. Bir olay olur, dile getirilir, olay biter ve sessize bürünürüz maalesef. Konu bu ama biz istiyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler