Kuşadası Belediyesi'ne kadın eli değdi

Kuşadası Belediyesi'ne kadın eli değdi

“Kadınların elinin değdiği her yerin güzelleşeceğine” inanan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, 22 müdürlüğün 10’unu kadınlara emanet etti.

“Kadın işi”, “erkek işi” gibi bir ayrımın çağ dışı olduğu düşüncesinden hareketle sahada çalışmayı gerektiren operasyonel birimlerin başına da kadın yöneticileri getiren Başkan Ömer Günel “Kadın bakış açısının kentimize büyük bir değer katacağına inanıyorum” dedi.

22 müdürlüğe sahip olan Kuşadası Belediyesi’nde 10 müdürlük kadınlar tarafından yönetiliyor. Başkan Ömer Günel’in göreve gelmesinin ardından hızlı bir değişim sürecine giren Kuşadası Belediyesi’nde; Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü Kadriye Balıkçı, Dış İlişkiler Müdürlüğü Özge Önderoğlu Akkuyu, Fen İşleri Müdürlüğü Fatma Çanakçı, Hukuk İşleri Müdürlüğü Huri Yürekli, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Gülden Güllüdağ, Park ve Bahçeler Müdürlüğü Sibel Filiz Sirer, Mali Hizmetler Müdürlüğü Pınar Ühelge, Temizlik İşleri Müdürlüğü Ceylan Sarıgöl, Sağlık İşleri Müdürlüğü Selma Uzun, Yazı İşleri Müdürlüğü ise Vildan Akol tarafından yönetiliyor.

KUŞADASI’NA KADIN BAKIŞ AÇISI

-2019 yılında kurulan Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Kadriye Balıkçı’nın sorumluluğunda başarılı bir performans sergiliyor. Basın-Yayın, Sosyal Medya ve Güvercin Masa birimlerinden oluşan müdürlük, basın kuruluşları ile sağlıklı iletişimin sağlanması, belediye faaliyetleri ile ilgili olarak kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ve Güvercin Masa aracılığıyla vatandaşlar ile belediye arasında sağlıklı iletişimin sağlanması görevlerini başarıyla yerine getiriyor.  

-Başkan Ömer Günel’in göreve gelmesinin ardından bir turizm kenti için büyük önem taşıyan uluslararası ilişkilerin profesyonel bir bakış açısı ile yürütülmesini sağlama ve sivil toplum örgütleri ile iş birliği içerisinde projeler geliştirme hedefi ile kurulan Dış İlişkiler Müdürlüğü, Özge Önderoğlu Akkuyu tarafından yönetiliyor. Genç ve dinamik bir kadroya sahip olan müdürlük, kısa süre içerisinde kentte faaliyet gösteren STK’larla iletişim kurarak geliştirdiği ve katkı sunduğu projeler ile dikkat çekiyor.

-İlçe sınırları içerisinde belediyenin sorumluluğunda bulunan yol, yapım, bakım ve onarım işleri başta olmak üzere belediye tarafından yapılan tüm inşaat faaliyetlerini yürüten ve sahada aktif olarak çalışmayı gerektiren Fen İşleri Müdürlüğü, Fatma Çanakçı tarafından yönetiliyor. Türkmen Mahallesi’nin yenilenmesi çalışmaları ve “tek yön uygulaması” kapsamında yol ve kaldırımlarda yapılan düzenlemeler başta olmak üzere kent genelinde yürüttüğü çalışmalarla vatandaşların takdirini kazanan Fen İşleri Müdürlüğü, eş zamanlı olarak farklı mahallelerde çalışmalarını sürdürüyor.

-Kuşadası Belediyesi’ni hukuksal alanda temsil etmek, belediyenin hak ve menfaatlerini savunmak, müdürlüklerin yürütmekte oldukları iş ve işlemler sırasında karşılaştıkları hukuksal sorunlar karşısında yazılı ve sözlü görüş bildirmek görevlerini yürüten Hukuk İşleri Müdürlüğü, Huri Yürekli tarafından yönetiliyor.

-Kültür ve sanat faaliyetlerine büyük önem veren ve düzenlediği birbirinden kaliteli etkinlikler ile adından söz ettiren Kuşadası Belediyesi’nin ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Gülden Güllüdağ’ın yönetiminde başarılı işlere imza atıyor. Müdürlük tarafından düzenlenen etkinlik ve festivaller kente büyük renk katarken tanıtıma da önemli bir katkı sunuyor. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler